مقایسه مصرف برق کولر گازی با داکت اسپلیت

مصرف برق داکت اسپلیت برای محاسبه هزینه مصرف برق داکت اسپلیت تنها کافی است مصرف هرکیلو وات ساعت را در حداکثر توان مصرفی بر حسب کیلو وات ضرب کرده حاصل این ضرب حداکثر قیمت برق در یک ساعت می باشد. از سه روش برای کاهش مصرف برق …

مصرف برق داکت اسپلیت

برای محاسبه هزینه مصرف برق داکت اسپلیت تنها کافی است مصرف هرکیلو وات ساعت را در حداکثر توان مصرفی بر حسب کیلو وات ضرب کرده حاصل این ضرب حداکثر قیمت برق در یک ساعت می باشد. از سه روش برای کاهش مصرف برق داکت اسپلیت می توان استفاده نمود:
 

  1. انتخاب بهترین برند داکت اسپلیت
  2. انتخاب داکت اسپلیت اینورتر
  3. انتخاب ظرفیت مناسب


برای محاسبه دقیق مصرف برق داکت اسپلیت باید ابتدا بر اساس آخرین قبض برق خود قیمت هر کیلو وات ساعت مصرف برق را در بیاورید سپس به کمک کاتالوگ دستگاه توان ماکزیمیم داکت اسپلیت را بر حسب کیلو وات در بیاورید و بعد از آن این دو را باهم ضرب کرده و عدد به دست آمده نشان دهنده هزینه مصرف برق داکت اسپلیت در یک ساعت با توان ماکزیمم می باشد.
اکنون با آگاهی از این که داکت اسپلیت در روز چند ساعت کارمی کند می توانید میزان مصرف برق دستگاه را به دست آورد. داکت اسپلیت ها دارای انواع برند، مدل و ظرفیت می باشند که هر کدام میزان مصرف برق خود را دارند به همین دلیل در این مقاله تنها به بررسی داکت اسپلیت معمولی 3 تن تبرید در مدت زمان 25 روز در ماه و 6 ساعت در شبانه روز با تعرفه های سال 98 می پردازیم:

مصرف برق داکت اسپلیت 36000

نوع داکت اسپلیت معمولی
ظرفیت دستگاه 3 تن تبرید
COP 3.13
EER 2.80
ابعاد یونیت داخلی (mm) 890×785×290
ابعاد یونیت خارجی (mm) 903×354×857
برق مصرفی سرمایش (kw) 3.79
برق مصرفی گرمایش (kw) 3.74

 

همچنین میتوانید در ارتباط با کاهش مصرف برق کولر گازی نیز اطلاعات مفید و کاربردی کسب بفرمایید.

 

مقایسه مصرف برق کولر گازی و داکت اسپلیت

یکی از مهم ترین پارامترها هنگام خرید سیستم های تهویه مطبوع هزینه مصرف برق آن می باشد. برق مصرفی دستگاه ها نسبت به برندهای مختلف باهم متفاوت هستند. 

داکت اسپلیت در واقع همان کولر گازی است که به جای اینکه یونیت‌های داخلی آن‌ها روی دیوار یا سقف به صورت روکار نصب شوند به صورت توکار داخل سقف کاذب اجرا می‌شوند و با توجه به High Static بودن آن‌ها قابلیت تهویه متراژ بسیار بزرگ‌تری نسبت به اسپلیت و کولرهای گازی را دارند.

برای اجرای این سیستم نیازی نیست که کل فضای داخل واحد با سقف کاذب پوشانده شود در قسمت خروجی این دستگاه‌ها نهایتا 25cm در ارتفاع سقف فضا نیاز دارند تا قابل اجرا باشند. داکت اسپلیت‌ها همانند کولرهای گازی دارای انواع ساده و اینورتر می‌باشند که نیاز برق مصرفی آن‌ها تک فاز و در ظرفیت‌های بزرگ‌تر سه فاز می‌باشند.
در حالت کلی یک دستگاه کولر گازی 24 هزار واقعی دارای 13 آمپر مصرف برق می‌باشد بدیهی است داکت اسپیلت هم ظرفیت با این دستگاه همان 13 آمپر مصرف برق را خواهد داشت.

هزینه برق داکت اسپلیت

حال سوال اینگونه مطرح می‌شود که چرا مصرف انرژی در داکت اسپلیت‌ها نسبت به کولرهای گازی کم‌تر است؟
اگر یک واحد 90 متری دو خوابه در شرایط آب و هوایی تهران در نظر گرفته شود. این واحد در ایده‌آل‌ترین شرایط نیاز به 2 عدد اسپلیت 9000 برای دو اتاق خواب و نیز یک اسپلیت 24000 برای سالن را دارد. اما اگر یک دستگاه داکت اسپلیت 36000 برای این واحد در نظر بگیریم با توجه به همپوشانی فضاها میزان برودت کمتری جهت تهویه این فضا نیز کافی خواهد بود و با توجه به اینکه حداقل اسپلیت موجود در بازار برای اتاق خواب‌ها 9000 می‌باشد خواهیم دید که در مجموع دستگاه داکت 36000 به جای اسپلیت معمولی (مجموع 42000) قابل انتخاب خواهد بود. در واقع در ابتدای امر کاهش قدرت دستگاه تهویه انتخابی باعث کاهش مصرف انرژی به دلیل کوچک‌تر شدن دستگاه شده و در مرحله دوم کاهش تعداد یونیت‌های خارجی و به دنبال آن کاهش استارت و استپ‌های ناشی از آن نیز تاثیر به سزایی در کاهش مصرف انرژی خواهد داشت.

 

مصرف برق داکت اسپلیت در زمستان و تابستان

برای محاسبه مصرف برق داکت اسپلیت در زمستان و تابستان تنها کافیست از روی قبض خود هزینه مصرف هر کیلووات ساعت را در بیاورید و آن را ضرب در حداکثر توان مصرفی داکت اسپلیت بر حسب کیلو وات نمایید. سپس عدد به دست آمده نشان دهنده حداکثر قیمت برق دستگاه در یک ساعت می باشد. منظور این است که اگر داکت اسپلیت یک ساعت کار کند هزینه برقش این مقدار خواهد شد. اکنون کافیست با تخمین زدن این که دستگاه هر روز به طور میانگین چند ساعت و با چند درصد توان کار می کند را به دست آورید. به عنوان مثال اگر سیستم داکت اسپلیت در مکانی حدود 10 ساعت از شبانه روز را با 50 درصد توان خود کار کند برای به دست آوردن قیمت برق مصرفی کافیست حداکثر قیمت برق دستگاه را در ضرب در 10 کرده و جواب به دست آمده که 50 درصد می باشد میزان هزینه مصرفی در یک شبانه روز است. با همین روش به راحتی می توانید میزان هزینه برق داکت اسپلیت و سایر دستگاه ها را به دست آورید.

 

راهکارهای کاهش مصرف برق داکت اسپلیت

برای کاهش مصرف برق داکت اسپلیت می توانید روش هایی مانند انتخاب بهترین برند دستگاه، ظرفیت داکت اسپلیت، انتخاب داکت اسپلیت اینورتر، سرویس دوره ای و مداوم داکت اسپلیت، نصب ترموستات و کویل آبگرم را بکار بگیرید.

در ادامه به بررسی این موارد خواهیم پرداخت. مورد اول این است که هنگام خرید داکت اسپلیت با انتخاب بهترین برند و دقت در اصل و تقلبی بودن دستگاه به صرفه جویی در مصرف برق کمک کنید زیرا در دستگاه های اصلی از متریال و قطعات مرغوب استفاده شده و به دلیل رعایت استانداردها بازدهی بالایی داشته و در نتیجه در مصرف برق صرفه جویی خواهد شد.

مورد دوم که به کمک آن می توانید سبب کاهش مصرف برق داکت اسپلیت شوید انتخاب ظرفیت درست برای داکت اسپلیت می باشد به این گونه که ظرفیت دستگاه خریداری شده با محیط مورد نظر متناسب باشد و برای متراژ های بالا دستگاه هایی با ظرفیت پایین انتخاب نکنید و برعکس. همچنین توجه داشته باشید که عواملی مانند موقعیت ساختمان، تعداد اتاق در انتخاب ظرفیت تاثیر گذار است.

مورد سوم انتخاب داکت اسپلیت اینورتر می باشد زیرا به دلیل کاهش تکرار روشن و خاموش شدن دستگاه مصرف برق را کاهش می دهد.
مورد چهارم انجام سرویس دوره ای داکت اسپلیت بوده که با این روش می توانید از ورود آلودگی به دستگاه جلوگیری کنید و همین امر کارایی دستگاه را افزایش داده و به کاهش مصرف برق کمک می کند.

مورد پنجم نصب کویل آبگرم به جهت تامین آبگرم در فصل زمستان می باشد که دستگاه با تامین آبگرم از پکیج یا موتورخانه مصرف برق دستگاه را کاهش می دهد. مورد آخر بهره مندی از ترموستات است که با نصب آن علاوه بر ایجاد هوایی یکنواخت با کنترل دمای اتاق به میزان دلخواه از اتلاف انرژی جلوگیری خواهد شد.