سیستم های تهویه و تجهیزات گرمایشی و سرمایشی در زندگی افراد نقش بسیار مهمی ایفا می کنند. وسایل سرمایشی و گرمایشی انواع مختلفی دارند. یکی از جدیدترین و کاربردی ترین آن ها داکت اسپلیت یا اسپلیت کانالی می باشد. این وسیله از نظر کارایی شباهت زیادی به اسپلیت های دیواری دارد. تفاوت آن ها در نصب یونیت داخلی می باشد. در واقع در اسپلیت های دیواری یونیت روی کار نصب می شود اما در داکت اسپلیت این چنین نیست و یونیت توکار نصب می شود.
داکت اسپلیت می تواند با کانال کشی تمام قسمت های خانه و اداره را گرم و یا سرد کند. به طور کلی داکت اسپلیت ها از دو قسمت تشکیل شده اند. قسمتی از آن که به نام یونیت داخلی شناخته می شود در داخل سقف های کاذب تعبیه و نصب می شود. قسمت دیگری از این وسیله که یونیت خارجی نام دارد در قسمت بیرونی ساختمان مورد نظر قرار دارد. این دو قسمت با اجزا و قطعات مختلفی با یکدیگر در ارتباط هستند. هواساز، اواپراتور، کمپرسور، کویل، فن و ... برخی از قطعات و اجرای مهم هر داکت اسپلیتی می باشند.
ساختمان هایی که فضای خاصی دارند و نمی توانند از اسپلیت های دیواری استفاده کنند می توانند از داکت اسپلیت بهره ببرند. برخی از افراد نیاز مبرمی به هوای تازه را برای ساختمان احساس می کنند این افراد می توانند به راحتی با استفاده از داکت اسپلیت این نیاز را برطرف کنند.
سیستم گرمایشی و سرمایشی داکت اسپلیت، انواع مختلفی دارد. این تفاوت ناشی از کنترل دور می باشد. برخی از داکت اسپلیت ها اینورتر و برخی دیگر معمولی هستند.
این دستگاه ها با دور ثابت می باشند. روش کار آن ها به این صورت است که با توجه به دمای اتاق روشن و خاموش می شود. زمانی که دمای اتاق بالا است و اتاق گرم است، اسپلیت روشن می شود و محیط را سرد می کند. بعد از سرد شدن خاموش می شود. این روند به طور مداوم ادامه دارد و دستگاه خاموش و روشن می شود. از معایب این نوع می توان به نداشتن قابلیت کنترل دما و هزینه ی بالای آن اشاره کرد.
بعد از مشکلات موجود در داکت اسپلیت های معمولی، داکت اسپلیت های اینورتر ساخته شد. این دستگاه ها مجهزتر از نوع قبلی می باشد و می توان با استفاده از آن دمای محیط را کنترل کرد. این دستگاه قابلیت تنظیم دما را دارد. به همین سبب استقبال بیشتری از این دستگاه شده است. این دستگاه به این صورت کار می کند که در ابتدا با تمام توان دما را به حد اعتدال می رساند و پس از آن خاموش نمی شود و با کنترل کردن دمای محیط کار را ادامه می دهد. این کار باعث می شود دستگاه بی مورد خاموش و روشن نشود و هزینه ی برق و اتلاف انرژی کاهش یابد.
یکی از پرطرفدارترین سیستم های گرمایشی و سرمایشی داکت اسپلیت می باشد. این دستگاه با توجه به مزایا و ویژگی های خاصی که دارد توانسته است توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کند. به همین سبب می توان این سیستم را در بسیاری از ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری مشاهده کرد. البته باید به این نکته توجه داشت که هر سیستمی معایب مختص به خود را نیز دارا می باشد. در این قسمت شما را با برخی از معایب و مزایای داکت اسپلیت آشنا می کنیم.
مهم ترین مزایای داکت اسپلیت به صورت زیر می باشد:
برخی از معایب داکت اسپلیت به صورت زیر می باشد:
کویل آب گرم: در ساختمانهایی که از اسپلیت کانالی استفاده می کنند، معمول ترین روش تامین گرمایش که در 90 % موارد، استفاده می شود، استفاده از کویل آب گرم متناسب با ابعاد دهانه خروجی هر داکت اسپلیت می باشد.
در زمستان آب گرم توسط سیستم حرارت مرکزی ساختمان (موتور خانه) و یا پکیج گرمایشی آن واحد تامین گردیده است و با ورود به کویل آب گرم داکت اسپلیت، هوای گرم مورد نیاز آن واحد را تامین می کند.
هیت پمپ: روش دیگر تامین گرما، استفاده از اسپلیتهای کانالی می باشد که مجهز به سیستم هیت پمپ هستند. هیت پمپها علاوه بر مصرف برق زیاد و ظرفیت گرمایش ناکافی در بسیاری از مناطق، ممکن است در سرمای زیر صفر زمستان موجب یخ زدگی کندانسور شوند.
کویل برقی: استفاده از کویل برقی در داکت اسپلیتها به منظور تامین گرمایش به ندرت اتفاق می افتد و مصرف برق بالایی را نیز به همراه خواهد داشت. در این صورت جهت سیستم گرمایش نیازی به وجود آب گرم نیست لذا از این مدل در فضاهایی که مجهز به لوله کشی گاز یا موتور خانه مرکزی نیست، استفاده می شود.
داکت اسپلیت عموما به جای چند اسپلیت در یک واحد مورد استفاده قرار می گیرد و کارشناسان مهاجر می توانند مناسب ترین انتخاب از برندهای برتر را بر اساس شرایط فنی و اقتصادی در هر پروژه به شما سازندگان و انبوه سازان گرامی معرفی کنند.
معمولا هنگام برآورد اولیه ظرفیت سرمایش داکت اسپلیت مورد نیاز هر آپارتمان در شرایط آب و هوایی مانند تهران و در طبقات وسط ساختمان (که در معرض تابش نور خورشید به سقف در تابستان و سرمای سطح بام در زمستان نمی باشند)، به ازای هر 35 یا 40 متر مربع سطح کلی و ناخالص آپارتمان حدود یک تن تبرید (ظرفیت داکت اسپلیت) در نظر گرفته می گردد (هر متر مربع فضای مفید حدود 400 btu/hr). بنابراین اگر متراژ هر یک از واحدهای آپارتمان شما بیش از 120 متر مربع بگردد، بهتر است برای هر واحد دو دستگاه داکت اسپلیت مورد استفاده باشد. همچنین در نظر داشته باشید که هر BTU 12000 معادل یک تن تبرید است.
برای آپارتمانهای تا متراژ 150 متر مربع نیز می توان از داکت اسپلیتهای تک فاز ولی با برق 32 آمپر (برخی برندها) استفاده کرد و نیازی به تقاضای برق سه فاز (از شرکت برق) نیست.
در صورتی که واحدهای آپارتمان شما حتی تا متراژ 200 متر مربع باشند نیز می توانید با استفاده از برق تک فاز ولی 50 آمپر، از داکت اسپلیتهای تک فاز استفاده کنید.
طبق شنیدههای کارشناسان مهاجر، سازندگان برای واحدهای بالاتر از 200 متر مربع موظف به اخذ برق سه فاز بر اساس بخش نامه شرکت توانیر هستند.
یکی از نکات مورد توجه در انتخاب داکت اسپلیتها، در نظر گرفتن حجم هوادهی آنها می باشد که معمولا به ازای هر یک تن ظرفیت داکت اسپلیت معادل CFM 400 حجم هوادهی مناسب می باشد. بدیهی است در صورت کمتر بودن حجم هوادهی میزان صدای داکت اسپلیت کمتر و در صورت بیشتر بودن هوادهی، میزان صدا بیشتر خواهد بود .
نکات مهم انتخاب انواع داکت اسپلیت
1. داکت اسپلیت امروزه یکی از رایج ترین سیستمهای سرمایش و گرمایش است که از بارزترین ویژگیهای این سیستم، تهویه کلیه فضاها در یک واحد آپارتمان به صورت همزمان با اجرای کانالها در بالای سقف کاذب است. استفاده از داکت اسپلیتها برای سرمایش و گرمایش آپارتمانهای مسکونی، اداری، برج ها، ویلاها و ... کاملا مناسب است.
2. داکت اسپلیت متشکل از 2 بخش یونیت داخلی (هواساز) و یونیت خارجی (کندانسینگ یونیت) میباشد که این 2 بخش توسط 2 لوله مسی به یکدیگر متصل شده و قادر به تامین هوای سرد و گرم و توزیع آن توسط کانالها به اتاقها یا سالن در هر واحد آپارتمانی (از بالای سقف کاذب) است.
3. مایع مبرد خنک شده در کندانسور از طریق لوله مسی به شیر انبساطی (expantion valve) و از آنجا به صورت گاز مبرد و آماده جذب گرمای محیط به کویل یونیت داخلی منتقل می شود. در کویلهای یونیت داخلی گرمای هوای محیط داخلی توسط گاز مبرد درون کویل گرفته شده است و هوای خنک شده توسط فن (پنل داخلی) به درون کانال رفت هوا منتقل می شود.
4. انتخاب صحیح ظرفیت، برند و محل نصب داکت اسپلیت یکی از نکات مهم می باشد.
5. تصمیم گیری در مورد استفاده از داکت اسپلیت نوع معمولی یا از نوع اینورتر (اصولاً اینورترها با راه اندازی و تغییر دور آرام کمپرسور دستگاه امکان مصرف کمتر برق را فراهم می کند)
6. اجرای صحیح و اصولی کانال کشی و لوله مسی داکت اسپلیت به منظور بهره مندی از بالاترین کارایی سیستم داکت اسپلیت
7. قبل از انتخاب و سفارش خرید هر یک از داکت اسپلیتها علاوه بر موضوع ابعاد هواساز یا پنل داخلی، به موضوع تک فاز یا سه فاز بودن برق مورد نیاز آن و همچنین آمپر (A) برق مصرفی آن، با در نظر گرفتن توان و مشخصات کنتور برق واحد خود توجه کنید.
8. با توجه به اهمیت بالانس فن هوادهی در عملکرد داکت اسپلیت و ارتباط مستقیم آن با طول عمر بلبرینگ موتور، به منظور تداوم بالانس دینامیکی فن هوادهی دستگاه، نسبت به نصب کاملاً افقی و تراز شده انواع داکت اسپلیت در محل نصب خود نهایت دقت را در نظر بگیرید.
9. در زمان اجرای کانال کشی، محل نصب دریچههای برگشت هوای داکت اسپلیتها نسبت به دریچههای رفت هوا دارای بیشترین فاصله گردند.
10. با توجه به اهمیت تعیین دمای هوای داخل و فرمانهای قطع و وصل ترموستات جهت کنترل عملکرد داکت اسپلیت، تعیین محل نصب ترموستات از اهمیت ویژهای برخوردارمی باشد بنابراین هنگام تعیین محل نصب ترموستات با رعایت ارتفاع 140 سانتیمتری از کف، همچنین ترموستات را در محلی که دارای امکان تابش مستقیم نورخورشید یا جریان هوا باشد نصب نکنید.
11. برای اجرای لولههای مسی در ارتفاع، به ازای هر 6 متر طول لوله مسی از یک تله روغن (OIL TRAP) استفاده کنید.
12. همچنین در نظر بگیرید در صورت عدم استفاده از ایرونت اتوماتیک روی کویل آبگرم دستگاه، هر سال در شروع فصل سرما، کویل آبگرم داکت اسپلیتها را هواگیری کنید.
13. به طور کلی داکت اسپلیتها به عنوان سیستم تهویه مطبوع متشکل از 2 بخش یونیت داخلی (هواساز) و یونیت خارجی (کندانسینگ یونیت) میباشند که این 2 بخش توسط لولهی مسی به یکدیگر متصل شده و قادر به تامین هوای سرد و گرم و توزیع آن توسط کانالها به اتاقها یا سالن در هر واحد آپارتمانی از بالای سقف کاذب میباشند.
14. داکت اسپلیتها عموما به جای چند اسپلیت در یک واحد مورد استفاده قرار میگیرند و کارشناسان فنی و مهندسی مهاجر به عنوان مرکز مشاوره و فروش انواع دستگاههای سرمایش و گرمایش در کشور، یقینا مناسبترین انتخاب از برندهای برتر را بر اساس شرایط فنی و اقتصادی در هر پروژه معرفی مینمایند.
1. قیمت داکت اسپلیت و عوامل تاثیر گذار در آن
2. انواع داکت اسپلیت و مزایای آن
3. اجزای داکت اسپلیت و نحوهی عملکرد آن
4. نصب صحیح داکت اسپلیت چگونه است؟
5. روشهای کاهش مصرف برق در داکت اسپلیتها
تمامی حقوق معنوی این سایت برای مهاجر محفوظ می باشد
2020 © Copyright - almaatech.ir