سیستمهای دور متغیر مرکزی هوشمند، نوع پیشرفتهای از سیستمهای تهویه مطبوع مرکزی VRF میباشد.
باتوجه به استفاده از تکنولوژیهای جدید موجب کاهش قابل توجه مصرف انرژی میگردد، اشغال فضای حداقلی جهت نصب یونیتهای داخلی و خارجی سطح صدای بسیار پایین از مزایای دیگر این سیستم میباشد. راه اندازی و نگهداری بسیار آسان، آسایش، آرامش و کاهش هزینههای مربوطه را برای مصرف کننده محترم به دنبال دارد. مولتی ویها همان اسپلیتهای مرکزی میباشند که در برندهای دیگر با نامهای متفاوت معرفی میگردند. این دستگاهها برای پروژههای مرتفع و یا زیر بنای بسیار گسترده طراحی گردیدهاند و شامل دو قسمت یونیت خارجی و یونیت داخلی میباشند. مولتی ویها توانایی این را دارند که چند دستگاه با هم متصل شده و یک خروجی یکسان با تجمیع ظرفیتها را داشته باشند. یونیتهای داخلی میتواند با مشخص کردن کاربری مکان نصب و یا درخواست کارفرما قابل تغییر باشد یعنی تنوع یونیتهای کاربری (زمینی، دیواری، کاستی چهار طرفه و یک طرفه، کانالی پرفشار و متوسط) به صورتی است که کاربر میتواند بسته به نیاز خود و یا پیشنهاد فروشنده دستگاه مناسب را انتخاب فرماید.
سیستم VRF چیست؟
یکی از محبوب ترین سیستم ها برای تهویه ی هوا، سیستم vrf می باشد. این دستگاه شباهت زیادی با سیستم اسپلیت دارد. سیستم vrf به معنای تغییر دهنده ی مبرد جریان می باشد. این دستگاه دو منظوره و به صورت گرمایشی و سرمایشی کار می کند. ویژگی های خاص این دستگاه باعث شده است که طرفداران زیادی را به خود جذب کند. در ساخت و کاربرد سیستم vrf از تکنولوژی های خاصی استفاده شده است که باعث خاص بودن آن نیز شده است.
سیستم وی آراف در دو دسته ی کلی تقسیم بندی می شود. دسته ای از آن ها به وسیله ی انرژی های الکتریکی مانند برق کار می کنند به همین سبب به آن ها ehp می گویند. اما دسته ای دیگر با استفاده از گاز طبیعی شهری وظیفه ی خود را انجام می دهد. به این دسته از دستگاه های سرمایشی و گرمایشی، ghp می گویند. سیستم های ghp در قسمت یونیت خارجی خود فقط یک موتور دارند که با گاز کار می کند اما سیستم های ehp ممکن است از چندین الکترو موتور بهره ببرند تا کار خود را انجام دهند.
هر فرد می تواند با توجه به نیاز و سلیقه ی خود یکی از نمونه های برقی و یا گازی را انتخاب و خریداری کند. اما پیشنهاد ما به شما این است که اگر می خواهید از هر دو سیستم گرمایشی و سرمایشی دستگاه استفاده کنید بهتر است نمونه ی ghp آن را انتخاب کنید. زیرا کارایی آن بیشتر نمونه ی دیگر می باشد. سیستم vrf از نوع ghp هزینه ی کمتری بر دوش افراد خواهد گذاشت زیرا هزینه ی برق به مراتب بیشتر از هزینه ی گاز می باشد.
به سیستم vrf اسپلیت های مرکزی نیز گفته می شود. این دستگاه از دو قسمت تشکیل شده است. این دو قسمت به یونیت های خارجی و داخلی تقسیم بندی می شوند. نحوه ی کار این سیستم به وسیله ی یونیت های خارجی و داخلی و مبرد صورت می گیرد.
اگر بخواهید با نحوه ی کار سیستم vrf آشنا شوید باید بدانید که در این دستگاه از آب استفاده نمی شود به همین سبب شباهتی به چیلر ها ندارد. در سیستم vrf ، گاز فریون به وسیله ی مبرد بین کویل ها و یونیت های خارجی جریان دارد. اما در چیلر های تراکمی، آب در جریان است. گار فریون که در سیستم vrf وجود دارد بدون هیچ واسطه ای به فن می رود و باعث عمل سرما و گرما در فصل های مربوطه می شود.
ساختار این سیستم به این صورت است که یونیت خارجی آن که از کندانسور و کمپرسور تشکیل شده است باید حتما در فضایی بیرون از ساختمان و در محیط آزاد نصب و اجرا شود. یونیت های داخلی نیز باید در فضای داخلی ساختمان نصب و راه اندازی شود.
با روی کار آمدن سیستم vrf، استقبال زیادی از آن صورت گرفت. این استقبال به دلیل مزایا و ویژگی های خاصی بود که این سیستم نسبت به نمونه های مشابه داشت. برخی از مهم ترین مزایای این سیستم ها به صورت زیر می باشد.
این دستگاه علاوه بر مزایایی که دارد معایبی را نیز به همراه دارد. به طور مثال نمی توان به طور گسترده از این دستگاه استفاده کرد. زیرا استفاده از سیستم vrf، نیاز به مهارت بالا و تخصص دارد. راه اندازی، نصب، تعمیر و نگهداری آن کار هر کسی نمی باشد و حتما باید افراد ماهر و متخصص را به کار گرفت. علاوه بر آن نشت مبرد در این دستگاه هزینه ی بالایی را برای افراد به بار می آورد که همین امر باعث شده است افراد نتوانند به راحتی از آن استفاده کنند. از دیگر مشکلات این سیستم این است که نمی توان آن را در ارتفاعات بالا استفاده کرد.
مقالات مرتبط:
2. معرفی VRF
تمامی حقوق معنوی این سایت برای مهاجر محفوظ می باشد
2020 © Copyright - almaatech.ir