اشتباهات مهم در نصب کولر گازی (قسمت چهارم)
1- به شیر سه راهه ( شیر شارژ) سیستم توجه نمائید. اگر در زمان کارکرد دستگاه شیر سه راهه بسته باشد، گاز نمیتواند به کمپرسور برگردد.در نتیجه دستگاه کار نکرده و سرما یا گرما ایجاد نخواهد شد. بعد از وکیوم کردن کولر گازی حتما …
1- به شیر سه راهه ( شیر شارژ) سیستم توجه نمائید. اگر در زمان کارکرد دستگاه شیر سه راهه بسته باشد، گاز نمیتواند به کمپرسور برگردد.در نتیجه دستگاه کار نکرده و سرما یا گرما ایجاد نخواهد شد. بعد از وکیوم کردن کولر گازی حتما مطمئن شوید، شیر سه راهه باز است.
2- به آب بندی لوله کشی درین دستگاه دقت نمایید. در صورت آب بندی نشدن صحیح اتصال درین ( تخلیه آب)، از محل اتصال چکه کرد. در مدل های کاستی، در صورت آب بندی نشدن اتصال لوله درین، این قطرات روی لایه سقف کاذب چکه کرده و آن را خراب خواهد کرد. نبابراین لولههای درین را توسط مواد آب بندی، کاملا آب بندی نموده و روی لولهها را به دقت بپوشانید.
3- به سطح و شیب لولههای درین توجه نمایید. درصورت امکان مسیر لوله درین باید بدون زانو باشد. در صورت صحیح نبودن شیب درین، آبهای تقطیر شده جریان پیدا نخواهند کرد. اگر آبهای درین تخلیه نشود، بر اثر سرریزشدن آب از دستگاه موجب افتادن لکه بر روی سقف و یا چکه آب از سقف میشود. انباشته شدن رسوب در کف زانوها به مرور موجب مسدود شدن مسیر میگردد.
4- در صورتی که لوله درین بصورت افقی نصب شود، شیب آن نباید کمتر از 1% ( 1متر در 100 متر) باشد، تا آب درین بصورت مناسب جریان یابد.
5- به لوله درین توجه نمایید. در صورتی که شیب مناسب لوله افقی درین رعایت نشود، آب به سمت یونیت برگشته و داخل سینی جمع میشود و امکان سرریز شدن را دارد.
6- به محل تخلیهی آب لوله درین توجه نمایید. در صورت تخلیهی درین در فاضلاب یا چاههای فضولات و مواد بدبو، بوی آنها وارد ساختمان میشود. این بو توسط فن دستگاه مکیده شده و داخل اتاق میشود. برای جلوگیری از این امر، لوله درین را مستقیما وارد فاضلاب نکنید. توصیه میشود در مسیر تخلیه، از یک سیفون U شکل استفاده نمایید تا از ایجاد فشار معکوس ( فشار مکش) و ورود بوهای بد از فاضلاب به داخل اتاق جلوگیری شود.
7- به سایز و طول کابلها دقت نمایید. استفاده از یک کابل بسیار بلند با سایز نامناسب، خطر آتش سوزی بوجود میآورد. میتوانید سایز و طول مناسب برای دستگاه را از کاتالوگ فنی دستگاه استخراج کنید. توجه داشته باشید هرگز دستگاه را بدون کلید حفاظتی مناسب روشن نکنید.
8- سیمهای برق را روی ترمینال با دقت بسته و محکم نمایید. شل بودن سیمها روی ترمینال، باعث گرم شدن آنها شده و ممکن است موجب آتش سوزی و یا اتصال سیمها با ترمینالهای دیگر شود. ضمنا این امر باعث نرسیدن ولتاژ کافی به سیستم و ایجاد اشکال در ترانس و برد الکترونیکی دستگاه میشود و نهایتا میتواند باعث ایجاد اشکال در کمپرسور شود.
9- به اتصال کابلهای ارتباطی دقت نمایید. مراقب باشید، سیمهای کنترل دو یونیت مختلف را به اشتباه به یکدیگر متصل نکنید. در صورت اتصال اشتباه یونیت داخلی و بیرونی، عملکردهای دستگاه صحیح نخواهد بود، مخصوصا زمانی که عملکرد سرمایش کار میکند، دما کنترل نخواهد شد. حتی ممکن است بر اثر فرمان اشتباه دستگاه، مایع مبرد در اواپراتور تبخیر نشده و وارد کمپرسور شود که در اینصورت باعث خرابی کمپرسور خواهد شد.
10- در دستگاههای سه فاز، به توالی فازها و جهت گردش کمپرسور دقت نمایید. اگر توالی فازها صحیح نباشد، کمپرسور در جهت صحیح گردش نخواهد نمود و موجب خرابی آن خواهد شد مگر اینکه در مدار تغذیه دستگاه، کنترل و محافظ توالی فاز وجود داشته باشد که در آن صورت عمل نموده و مانع خرابی کمپرسور میشود. به کارفرمایان خود توصیه کنید از کنترل فاز استفاده نمایند. بعضا دیده شده که در یک ساختمان مرتبا توالی فازها به هم میخورد که این مسئله باعث ببروز مشکلات فراوان میشود. حتما از فیوز سه پل مینیاتوری متناسب با قدرت دستگاه که هر سه فاز را در صورت لزوم با هم قطع میکند استفاده شود. به یاد داشته باشید که هرگز از فیوز ذوب شونده استفاده نکنید. توجه کنید که هر فیوز برای یک دستگاه مورد استفاده قرار گیرد و هرگز دو یا سه دستگاه و یا مصرف کننده را به یک فیوز متصل نکنید و حتما توجه داشته باشید که فیوز را از نوع مرغوب و کاملا سالم که متناسب با ظرفیت دستگاه انتخاب شده، انتخاب نمایید.
11- کنتاکتور مورد استفاده از تابلو اصلی بایستی متناسب با ظرفیت دستگاه باشد در غیر اینصورت باعث بالا رفتن حرارت و خرابی زود هنگام آن میشود که نهایتا ممکن است به دستگاه صدمه بزند.
12- در صورت صحیح نبودن توالی فازها و عمل نکردن محافظ فاز، ممکن است کمپرسور برعکس کارکرده و جهت چرخش آن عوض شده و مکش و رانش آن جابهجا شود. کمپرسورهای روتاری، اسکرال و اسکرو، طوری ساخته شدهاند، که نمیتوانند در جهت معکوس کار کنند و موتور کمپرسور حتما باید در جهت صحیح بگردد تا درست کار کند.
13- حتما یک پوشش مناسب باید روی تر مینالهای یونیت بیرونی وجود داشته باشد.
14- در مواردی که توالی فازها صحیح نیست، قبل از تعویض جای R ،S روی ترمینال تغذیه، جریان برق را وارد سیم پیچ کمپرسور ننمایید.
15- دقت کنید، پس از سرویس دستگاه ، تمام سیمها دقیقا سرجای خود قرار گرفته باشد. به رنگ سیمها دقت نمایید و صحیح بودن توالی فازها را دوباره چک کنید.
16- به محل عبور کابلهای کنترل توجه کنید. دریک دستگاه تهویه مطبوع دارای مدارات الکترونیکی، هیچگاه کابلهای کنترل و ترموستات را دور کابل برق اصلی (Power) نپیچیده و یا به هم نچسبانید، چرا که نویزهای کابل برق، روی کابل منترل و ترموستات تاثیر گذارده و مانع عملکرد صحیح آن میشود. بنا براین همیشه این دو کابل را از هم جدا نگه دارید. توصیه میشود بین کابل کنترل و برق اصلی حداقل حدود یک متر فاصله بگذارید.