پمپ آب خانگی یا همان پمپ تقویت فشار آب ساختمان در انواع نیم اسب بخار، یک اسب بخار، یک ونیم اسب بخار و دو اسب بخارموجود میباشد. پمپ آب خانگی نیم اسب بخار جهت مصرف در ساختمانهای یک طبقه با حداکثر متراژ 150 متر نصب میگردد.
پمپ آب خانگی یک اسب بخار بشقابی جهت مصرف در ساختمانهای سه طبقه و شش واحد با حداکثر متراژهر واحد 75 متر نصب میگردد. پمپ آب خانگی یک اسب بخار جتی جهت مصرف در ساختمانهای چهار طبقه هشت واحد با حداکثر متراژ 68 متر نصب میگردد.
پمپ آب خانگی یک اسب بخار دو پروانه جهت مصرف در ساختمانهای چهار طبقه هشت واحد با حداکثر متراژ 75 متر نصب میگردد. پمپ آب خانگی یک و نیم اسب بخار دو پروانه جهت مصرف در ساختمانهای پنج طبقه 10 واحد با حداکثر متراژ 100 متر نصب میگردد.
پمپ آب خانگی دو اسب بخار جهت مصرف در ساختمانهای پنج طبقه 14 واحد با حداکثر متراژ 100 متر نصب میگردد. پمپ آب خانگی با توانهای بیش از دو اسب بخار از طریق مشاوره تلفنی و یا مذاکره حضوری کارشناسان جهت مصرف در مجتمعهای مسکونی با تعداد واحد بالا وطبقات مختلف انتخاب و عرضه میگردد.
پیشنهاد می شود جهت انتخاب صحیح پمپ افزایش فشار آب خانگی مورد نیاز شما با کارشناسان ما مشاوره نمایید تا کلیه نیازهای شما را پوشش دهد.
امروزه با افزایش انفجار گونه جمعیت شهرها و رونق گرفتن ساخت مجتمعها و برجهای مسکونی تامین آب مورد نیاز تمامی واحدها بخصوص واحدهای مستقر در طبقات بالاتر امری اجتناب ناپذیر گردیده است لذا برای تامین فشار و دبی آب مصرفی از انواع پمپ سانتریفیوژ تک پروانه، پمپ سانتریفیوژ دو پروانه و پمپ سانتریفیوژ چند پروانه و همچنین انواع بوستر پمپهای دو و چند پمپه استفاده میگردد.
روش انتخاب پمپ آب آپارتمانی
انتخاب پمپ آپارتمانی وابسته به متغیرهای بسیاری میباشد از آن جمله میتوان به:
1. تعداد طبقات ساختمان
2. تعداد واحد ساختمان
3. متراژ هر یک از واحدها
4. محل قرار گیری پمپ در ساختمان (بعد از کنتور آب و در ورودی آب ساختمان و یا بر روی پشت بام)
5. طول مسیر لوله کشیها در داخل ساختمان
6. سایز لولهها در داخل ساختمان و ...
پمپ آب خانگی
پمپ آب خانگی یا همان پمپ تقویت فشار آب ساختمان در انواع نیم اسب بخار، یک اسب بخار، یک و نیم اسب بخار و دو اسب بخار موجود میباشد.
پمپ آب خانگی نیم اسب بخار جهت مصرف در ساختمانهای یک طبقه با حداکثر متراژ 150 متر نصب میگردد.
پمپ آب خانگی یک اسب بخار بشقابی جهت مصرف در ساختمانهای سه طبقه و شش واحد با حداکثر متراژ هر واحد 75 متر نصب میگردد.
پمپ آب خانگی یک اسب بخار جتی جهت مصرف در ساختمانهای چهار طبقه هشت واحد با حداکثر متراژ 68 متر نصب میگردد.
پمپ آب خانگی یک اسب بخار دو پروانه جهت مصرف در ساختمانهای چهار طبقه هشت واحد با حداکثر متراژ 75 متر نصب میگردد.
پمپ آب خانگی یک و نیم اسب بخار دو پروانه جهت مصرف در ساختمانهای پنج طبقه 10 واحد با حداکثر متراژ 100 متر نصب میگردد.
پمپ آب خانگی دو اسب بخار جهت مصرف در ساختمانهای پنج طبقه 14 واحد با حداکثر متراژ 100 متر نصب میگردد و برای 20 واحد با میانگین 100 متر متراژ از پمپهای 4 اسب دو پروانه سه فاز استفاده میگردد.
جهت مجتمعهای مسکونی با تعداد واحد بیش از 20 واحد از انواع بوستر پمپها استفاده میگردد این بوستر پمپها بسته به میزان مصرف آب درانواع بوسترپمپهای دو و چند پمپه قرار میگیرد. در بوستر پمپها جهت کاهش مصرف برق و افزایش طول عمر قطعات پمپ از سیستمهای دور متغیر الکترونیکی (اینورتر) استفاده میگردد. عملکرد این سیستمها به این نحواست که با سنسورهایی که در مدار خروجی پمپ قرار گرفته میزان فشار و دبی پمپ سنجیده شده و با کنترل سرعت دوران الکتروموتور نصب شده بر روی پمپ منجر به کاهش مصرف انرژی میگردد.
برای کارکرد پمپها به صورت اتوماتیک و کاهش دفعات روشن وخاموش شدن پمپها ودر نتیجه عملکرد کم صداتر پمپ نیاز به نصب مخزن تحت فشار به همراه درجه و کلید اتوماتیک است چرا که آب تحت فشار ذخیره شده در منبع مذکور باعث ایجاد یک فشار ثابت در پشت لوله گردیده و در نتیجه کاهش چشمگیر دفعات روشن و خاموش شدن پمپ و همچنین ایجاد جریان متناوب و یکنواخت آب در لولهها را در پی دارد.
راه اندازی و نصب پمپ آب خانگی
هنگام راه اندازی و نصب پمپ آب منزل بهتر است مکان نصب پمپ را پایینتر و یا همسطح ورودی آب قرار داده تا فشار مکش ایجاد شده مثبت باشد، اگر این کار در بعضی از شبکههای آبرسانی امکان پذیر نبود، تا آنجاییکه وضع ایستگاههای پمپاژ اجازه میدهد باید سعی نمود پمپ نزدیک سطح مایع منبع مکش قرار گیرد تا بخشی از توان پمپ صرف مکش آب نگردد و مشکلات کمتری در کار پمپ ایجاد شود، مسیر لوله کشی باید حتی المقدور مستقیم و از ایجاد خمها و زانوها کمتری استفاده گردد، بین زانویی و محل اتصال مکش باید لوله مستقیمی به طول حداقل 5 برابر قطر مکش فاصله ایجاد نمود. چون در غیر این صورت فشار مکش نامتعادلی ایجاد شده و یک طرف چشمه پروانه و محفظه مکش پر تر از طرف دیگر شده و تلفات هیدرولیکی پمپ زیاد و راندمان پمپ کم میگردد. باید قطر لوله مکش یک واحد بزرگتر از قطر مجرای رانش بوده و اگر امکان پذیر نیست حداقل یکسان باشد، در مجتمعهای مسکونی بزرگ که از بوستر پمپ استفاده میشود توجه به موارد ذیل در طول عمر بوستر پمپ شما موثر خواهد بود. در مسیر رانش پمپ، یک شیر دروازهای و یک سوپاپ کنترل قرار میدهند، کار این سوپاپ حفظ پمپ در مقابل فشارهای اضافی وارد بر پمپ است. سوپاپ انتهای لوله مکش باید حداقل 1.5 متر از سطح مایع مکش پایینتر بوده و پمپ نیز باید به سطح منبع مکش نزدیک باشد. پمپ و موتور را باید روی فونداسیون محکمی نگه داشت تا منجر به لرزش و صدای اضافه پمپ نگردد در غیر اینصورت بوشهای اتصال محور پمپ و موتور و همچنین یاتاقانهای آن خراب و سبب شکستگی محور میگردد.
روش انتخاب پمپ آب خانگی
آسانترین راه برای انتخاب یک پمپ آب خانگی با مراجعه به جداول و نمودار مشخصه در کاتالوگ پمپها با توجه به داشتن ارتفاع و میزان آبدهی مورد نیاز میباشد. این نمودارها کلیهی مشخصات پمپ آب اعم از ارتفاع (هد)، توان و راندمان را در سرعت دوران مورد نظر به ازای آبدهیهای (دبی) مختلف نمایش میدهند تا استفادهی عملی از آن راحتتر گردد.
فهرست مشخصات فنی
1. نشانگر دبی
2. نشانگر ارتفاع
3. حداکثر اینچ خروجی (مربوط به پمپهایی با کاربردهای صنعتی)
عوامل موثر در نوع این پمپ آب خانگی عبارتند از:
1. تعداد طبقات ساختمان
2. متراژساختمان
3. تعداد شیر موجود
4. میزان مصرف آب
انواع پمپ قابل ارائه جهت مصارف خانگی:
1. پمپ با مخزن انبساط
2. پمپ با کلید اتوماتیک
3. بوستر پمپ
که با توجه به میزان مصرف آب، یکی از پمپ های مذکور انتخاب خواهد شد. موتور پمپ آب خانگی یا الکتروپمپ خانگی برای افزایش فشار آب خانهها و آپارتمانها استفاده میشود و این پمپ آب قوی کاملا مشکل مصرف کننده را برطرف مینماید.
پمپ آب خانگی بی صدا یا پمپ آب خانگی کم صدا:
کلیهی پمپها موجود در بازار ایران دارای صدا میباشند و این اشتباه مرسوم در بازار کاملا غلط میباشد. به اطلاع مشتریان عزیز میرساند که واژه پمپ آب خانگی بی صدا فقط برای سوء استفاده میباشد. لذا پمپهای موجود در بازار دارای صدا بوده و فقط در برندها و مدلهای مختلف، میزان صدا متفاوت میباشد.
روش تنظیم پمپ آب خانگی:
الکتروپمپهای آب خانگی به دو دسته تقسیم میشوند. اول الکتروپمپهای افزایش فشار آب و دوم الکتروپمپهای آب در گردش (سیرکولاتور یا پمپهای برگشت آب گرم) که این سری از پمپها جهت به گردش درآوردن آب گرمدر یک مدار بسته (مثل شوفاژ خانهها) استفاده می گردد و عموما الکتروموتورهای آنها 1500 دور هستند ولی الکتروموتورهای پمپ مورد اول 3000 دور هستند. هرچه میزان دور الکتروموتور بیشتر باشد میزان فشار و صدای تولیدی در هنگام کار بیشتر خواهد بود.
عموما جهت اتوماتیک کردن پمپهای افزایش فشار از سه سیستم استفاده میگردد:
1. استفاده از منبع تحت فشار
2. استفاده از ست کنترل یا کلید دیجیتال
3. استفاده از تابلو فرمان (جهت الکتروپمپهای سه فاز و احیانا اینورتر)
در ادامه به تعدادی از بهترین پمپ آب برای ساختمان و بهترین پمپ آب خانگی اشاره میکنیم.
بیشترین استفاده از پمپهای خانگی و یا به نوعی بهترین پمپ آب خانگی شامل برندهای زیر است:
1.
پمپ آب خانگی پنتاکس Pentax
2. پمپ آب خانگی سایر Saer
3.
پمپ آب خانگی ابارا Ebara
اطلاعات عمومی در مورد الکتروموتور کاربری پمپ آب خانگی
1. تقویت فشار آب خانه و آپارتمان
2. افزایش فشار آب خانگی
3. پمپ آب خانگی بی صدا یا پمپ آب خانگی کم صدا
4. پمپ با مخازن انبساط
در مصارف پمپ خانگی، پمپ با مخازن انبساط برای نگهداری نیاز به کنترل و سرویس به موقع و زیادی نسبت به نوع دیگری دارد و تشکیل شده از پمپ و پنج راهی، کلید اتوماتیک، درجه و منبع انبساط که نسبت آب مصرفی اندازه منبع انبساط و مقدار ارتفاع قدرت پمپ و مقدار برق مصرفی پمپ نوع اتوماتیک را تعیین میکند.
پمپ با کلید اتوماتیک
در مصارف پمپ خانگی، پمپ با کلید اتوماتیک نسبتا هزینه کمتری از منبع انبساط و پمپ را دارد ولی برای استفاده از کلید اتوماتیک در پمپهای خانگی باید مقدار باز و بسته شدن شیر را در نظر گرفت چون در هر دور باز و بسته شدن شیر کلید اتوماتیک استارت زده و پمپ شروع به کار میکند به همین علت است که برای استفاده از پمپ با کلید اتوماتیک رعایت اینکه مقدار مصرف بیشتر باشد از این انتخاب پمپ با کلید اتوماتیک صرف نظر کرد. پمپ خانگی با اتوماتیک تشکیل شده از پمپ و کلید اتوماتیک که مقدار ارتفاع مدل پمپ و مدار مصرف الکترو پمپ نوع کلید اتوماتیک را تعیین میکند.
بوستر پمپ آب خانگی
در مصارف پمپ آب خانگی، بوستر پمپ آب خانگی نسبتا جایگاه مهمی دارند چون مصارف این نوع پمپ ها چه در مصارف خانگی و یا صنعتی خیلی با صرفه بوده و هزینه نگهداری آنها کم میباشد و اکثرا در آپارتمانها و مراکز بزرگی که مصرف آب زیادی دارند مانند شهرکها و یا شهرها مورد استفاده قرار میگیرد. ولی اجزاء تشکیل دهنده این نوع از پمپها تشکیل شده از الکترو پمپ، فشار سنج، تابلو کنترل، اینورتور و غیره.
اطلاعات عمومی در مورد الکتروموتور نحوه نصب پمپ خانگی
در هنگام راه اندازی و نصب پمپ آب منزل باید مکان نصب پمپ را پایینتر از سطح منبع مکش قرار داده تا فشار مکش ایجاد شده مثبت باشد، اگر این کار در بعضی از شبکههای آبرسانی امکان پذیر نبود، تا آنجاییکه وضع ایستگاههای پمپاژ اجازه میدهد باید سعی نمود پمپ نزدیک سطح مایع منبع مکش قرار گیرد تا مشکلات کمتری در کار پمپ ایجاد شود، مسیر لوله کشی باید مستقیم و از ایجاد خمها و زانوها و لوازمات لوله کشی نه چندان مورد نیاز اجتناب کرد، بین زانویی و محل اتصال مکش باید لوله مستقیمی به طول لااقل 5 برابر قطر مکش فاصله ایجاد نمود. چون در غیراین صورت فشار مکش نامتعادلی ایجاد شده و یک طرف چشمه پروانه و محفظه مکش پر تر از طرف دیگر شده و تلفات هیدرولیکی پمپ زیاد و راندمان پمپ کم میگردد.
باید قطر لوله مکش یک واحد بیشتر از قطر مجرای رانش بوده و عمق مکش بین 4.5 تا 6 متر باشد، لوله مکش باید کاملاً آب بندی بوده و از محبوس نمودن هوا در لوله مکش اجتناب ورزید، در قسمت اعظم لوله ورودی پمپ، فشار هوا کمتر از فشار جو بوده و برای مطمئن شدن از آب بندی لوله ورودی بعد از کارگذاری، یک شعله به قسمتهای اتصالی نزدیک میکنند در صورتی که درزی موجود باشد شعله به طرف لوله کشیده میشود لوله مکش باید 1 تا 2 متر پایینتر از حداقل سطح آب چاه باشد تا هوا وارد پمپ نگردد در قسمت رانش پمپ شیر یک طرفه جهت جلوگیری از حرکت معکوس آب و شیر تنظیم جهت کم و زیاد نمودن آب تعبیه نموده با صدمهای به پمپ وارد نگردد.
جهت نصب پمپ اصولا یک شاسی محکم برای موتور و پمپ درنظر گرفته و از ایجاد نامیزانی که سبب فرسوده شدن بوشهای اتصال و یاتاقانها و احتمالا شکستن محور پمپ میگردد جلوگیری میشود همواره باید سعی نمود محور پمپها با موتور محرک آن در کارخانه میزان شود که این میزان نباید در اتصال و نصب پمپ به هم بخورد.
معمولاً صفحهای به ضخامت 2.5 تا 4 سانتیمتر بین صفحه زبری پمپ و سطح بالایی فونداسیون در نظر گرفته میشود که با ملات سیمان پوشیده شده تا ناصافیهای بالایی فونداسیون اصلاح و حرکت جانبی صفحه زبری پمپ کم شود.
درمسیر رانش پمپ، یک شیر دروازهای و یک سوپاپ کنترل قرار میدهند، کار این سوپاپ حفظ پمپ در مقابل فشارهای اضافی وارد بر پمپ است. سوپاپ انتهای لوله مکش باید لااقل 1.5 متر از سطح مایع مکش پایینتر بوده و پمپ نیز باید به سطح منبع مکش نزدیک باشد. پمپ و موتور را باید روی فونداسیون محکمی نگهداشت تا تنظیم آن خراب نگردد در غیر اینصورت بوشهای اتصال محور پمپ و موتور نیز یاتاقانهای آن خراب و سبب شکستگی محور میگردد.
یکی از سئوالات شایع در بین مشتریان این است که از ست کنترل استفاده کنیم یا از منبع تحت فشار؟
در شرایطی که فضای کافی برای نصب پمپ وجود دارد اولویت با نصب مخزن تحت فشار به همراه درجه و کلید اتوماتیک است چرا که آب تحت فشار ذخیره شده در منبع مذکور باعث ایجاد یک فشار ثابت در پشت لوله گردیده و در نتیجه کاهش چشمگیر دفعات روشن و خاموش شدن پمپ و همچنین ایجاد جریان متناوب و یکنواخت آب در لولهها را در پی دارد.
ست کنترل چیست؟
ست کنترلر قطعهای است مشتمل بر برد الکترونیکی کنترل فشار در داخل و فضای بسیار کوچک ذخیره آب تحت فشار بر روی ست کنترل به همراه درجه و کابل برق مربوطه از مزایای این سیستم میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
1. اشغال فضای بسیار کم در محیط هایی که مشکل محدودیت فضا وجود دارد
2. مناسب جهت منازل تک واحدی به دلیل دفعات مصرف پایین آب
3. نصب آسان و بدون نیاز به تنظیمات اولیه
4. مقاومت بالا در شرایط مرطوب بخصوص شمال کشوربه دلیل عدم استفاده از مخزن فلزی
معایب ست کنترل:
1. درصورت خرابی بورد الکترونیکی معمولاً امکان تعمیر وجود ندارد.
2. استهلاک بالای پمپ ومصرف برق بیشتربه دلیل بالا رفتن دفعات روشن و خاموش شدن پمپ به دلیل عدم وجود ذخیره مناسب آب تحت فشار.
3. عدم یکنواختی جریان آب در لولهها به دلیل دفعات بالای روشن و خاموش شدن پمپ.