کاهش صدای داکت اسپلیتها با دیجیکنترل
کاهش 15 تا 30 دسی بلی صدای داکت اسپلیتها با دیجیکنترلدیجیکنترل نوعی سیستم کاهش دور برای الکتروموتورهای خازن دائم مانند دیسکی، اکسترنال روتور و یونیورسال است که بویژه برای انواع فن، هواکش و دستگاههای تهویه تکفاز …
کاهش 15 تا 30 دسی بلی صدای داکت اسپلیتها با دیجیکنترل
دیجیکنترل نوعی سیستم کاهش دور برای الکتروموتورهای خازن دائم مانند دیسکی، اکسترنال روتور و یونیورسال است که بویژه برای انواع فن، هواکش و دستگاههای تهویه تکفاز پیشنهاد میشود. این سیستم ابداعی، از اینورتر ارزانتر است و کاربری آن آسانتر است و با انواع ترموستاتهای سه دور مکانیکی و دیجیتال سازگار است. از مزایای این سیستم، بازده بالا، عدم ایجاد نویز و اعوجاج در خروجی و در نتیجه کاهش یا حذف صدای موتور (ناشی از نویز) و کاهش مصرف انرژی است. در بسیاری از موارد، کاربر یا مصرف کننده میتواند سیستم تهویه را روی دور کم تنظیم نماید تا سیستم تهویه بسیار آرام و بیصدا کار کند. تاکنون در پروژههای ساختمانی متعدد، با نصب دیجیکنترل، صدای دستگاه تهویه آپارتمانی
داکت اسپلیت در حدود 15 تا 30 دسی بل (Dbm) کاهش یافته و موجب رضایت و آسایش کاربران و ساکنان آن مجموعهها شده است.
دستگاه ابتکاری دیجیکنترل با کاهش دور موتورفن خازن دائم سبب میشود فن به آرامی کار کند و علاوه بر کاهش شدید یا حذف صدای مزاحم دستگاه، مصرف انرژی را کاهش میدهد. دیجیکنترل ارزانتر از اینورتر و کاربری آن سادهتر و سازگار با ترموستاتهای اتاقی معمول در صنعت تهویه است. دیجیکنترل عیوب و مشکلات دیمرهای معمولی شامل ترایاک را اعم از نویز و اعوجاجات و نوسانات و تلفات حرارتی ندارد.
سیستم داکت اسپلیت سیستمی است که از دو بخش تشکیل شده است: یونیت داخلی یونیت خارجی به یونیت خارجی آن اصطلاحاً کندانسور یونیت میگویند که شامل کویل کندانسور، فن کندانسور و کمپرسور میباشد. به یونیت داخلی اواپراتور یا هواساز گفته میشود. ارتباط بین یونیت داخلی و یونیت خارجی توسط لولههای مسی عایق شده صورت میگیرد. نحوهی کارکرد آن به این صورت است که کندانسور، گاز خنک شده را به یونیت داخلی ارسال میکند، در داخل یونیت داخلی گرمای محیط توسط گاز گرفته میشود و به هوای سرد تبدیل میشود، هوای سرد هم توسط فن به محیط داده میشود.
دسته بندی انواع داکت اسپلیتها به این صورت است:
داکت اسپلیت معمولی
داکت اسپلیت اینورتر
گرید داکت اسپلیتهای مصرف معمولی B و گرید داکت اسپلیتهای کم مصرف A میباشد که داکت اسپلیت اینورتر نام دارند مزیت آنها این است که هزینه برق کمتری را برای مصرف کنندگان دارند. کمپرسورشان دیجیتال است و با تغییر دور این اتفاق میافتد. یعنی وقتی مصرف کم میباشد دور کمپرسور پایین میآید و وقتی مصرف بالا میباشد دور کمپرسور هم بالا میرود چون عمده مصرف برق کمپرسورها لحظهی استارت است که به شدت آمپر مصرفی آن بالا میرود پس وقتی که تعداد استارتها را کم کنیم یعنی مصرف برق را هم کم کردهایم. در کمپرسور دور متغییر اتفاق به این صورت میافتد که، یک بار استارت میزند و دور آن به کمترین دور ممکن میرسد و دوباره دور آن بالا میرود و این باعث میشود که مصرف برق پایینتر بیاید. یکی از عیبهای اساسی آن این است که عمر کمی دارند چون کمپرسور مدام روشن میباشد، عیب دیگر آن هزینهی اولیه بالای آن میباشد داکت اسپلیت شیوه و نحوه نصب داکت اسپلیت از دهانهی خروجی هواساز یا همان یونیت داخلی در سقف کاذب کانال کشی انجام شده و در هر قسمتی که نیاز باشد دریچهای تعبیه میگردد و متناسب با هر فصل هوای سرد یا گرم خارج میشود. برای تولید هوای گرم یک کویل آب گرم جلوی دستگاه یا پشت دستگاه قرار میگیرد. کویل آب گرم که یک کویل مسی مارپیچ 2 ردیفه یا 3 ردیفه میباشد، آب گرم داخل آن میگردد و همان فن هوا ساز این بار هوا را از روی آن عبور میدهد، گرمای آب را میگیرد و تبدیل به هوای گرم میکند و آن را به فضاهای موردنیاز ارسال میکند. میتوان تولید گرما از طریق معکوس کردن سیکل تبرید را اضافه کرد. این سیستم دارای مکش و دهش با کانال میباشد، که عموماً مکش آن پشت دستگاه میباشد و این مکش باعث میشود که چرخش هوا در سرما و گرما در محیط کامل صورت بگیرد و سریعتر محیط را به دمای یکنواخت میرساند. بهترین مکان برای دریچه مکش 70 سانتیمتر تا یک متر از زمین میباشد.
مزایای استفاده از داکت اسپلیت
مستقل بودن هر واحد
هزینه اولیه ارزان
کارکرد آسان
طول عمر مناسب
معایب استفاده از داکت اسپلیت
1- کنترل زوم ندارد، هنگامی که دستگاه داخل آپارتمان روشن میشود تمام فضا اعم از سالن و اتاقهای خواب هم دما میشوند. با وجود ترموستاتی که در بزرگترین فضا قرار گرفته است دمای هوا اندازه گیری میشود و این از بزرگترین معایب سیستم داکت اسپلیت است. البته با استفاده از دمپر و ترمستات ویژهی دمپر میتوان میزان هوای ورودی و در نتیجه دمای هر اتاق را تا حدی جداگانه کنترل نمود.
2- در مقایسه با
مینی چیلر یا
چیلر مصرف برق آن تا حدودی بالاتر میباشد ولی نسبت به
اسپلیت دیواری مصرف برق آن کمتر است.
3- در اکثر داکت اسپلیتها صدای دستگاه آزار دهنده میباشد. با استفاده از کنترلر موتور فن دیجیتال دیجیکنترل میتوان صدای داکت اسپلیت را کاهش داد تا آزاردهنده نباشد. دیجیکنترل با کاهش ولتاژ موتورفن بدون هیچ نویز و اعوجاجی دور موتورفن را کم میکند لذا صدای آن بشدت کاهش مییابد و انرژی نیز بهینه مصرف میشود.
در انتخاب دستگاه داکت اسپلیت دو فاکتور بسیار مهم وجو دارد:
انتخاب دستگاه
اجرای درست و اصولی
تذکر:
مشکل شماره 3 که صدای آزار دهنده داکت اسپلیتهاست با دیجیکنترل یا به عبارت دیگر کنترلر موتور فن قابل حل است.