استفاده بهینه و کاهش مصرف کولر آبی
1- کولری خریداری شود که دارای علامت استاندارد و برچسب انرژی باشد و با توجه به برچسب انرژی دارای بالاترین درجه کارایی و بازدهی باشد.2- نصب سایبان روی کولر باعث افزایش راندمان و کاهش قابل توجه مصرف انرژی میشود.3- در صورت …
1- کولری خریداری شود که دارای علامت استاندارد و برچسب انرژی باشد و با توجه به برچسب انرژی دارای بالاترین درجه کارایی و بازدهی باشد.
2- نصب سایبان روی کولر باعث افزایش راندمان و کاهش قابل توجه مصرف انرژی میشود.
3- در صورت امکان، کولر آبی در مسیر باد نصب شود، زیرا این کار به علت کاهش فشار بر کولر باعث افزایش بازدهی آن و کاهش مصرف انرژی میشود.
4- هرسال در آغاز فصل گرم کولر مورد بررسی و سرویس قرار گیرد، پوشالها و تسمه کولر در صورت نیاز تعویض شود، همچنین جرمگیری و رسوب زدایی سوراخ ناودانی، دریچههای ورودی هوا، پرههای فن توری و صافی پمپ آب، دیواره و کف داخلی کولر بوسیله برس مناسب، از جمله مواردی هستند که در کاهش مصرف انرژی و افزایش طول عمر کولرها موثراند.
5- در طول تابستان سعی شود یاتاقانهای کولر هر ماه یکبار روغن کاری شود.
6- چنانچه کانالهای کولر خارج از ساختمان قرار دارند، باید آنها را عایقکاری نمود تا از گرم شدن کانالها و هدر رفتن سرما در اثر تابش مستقیم نور خورشید جلوگیری شود.
7- کانالکشی کولر حتیالامکان از کوتاهترین مسیر انجام گیرد، هرچه مسیر کانالکشی کولر طولانیتر و پرپیچ و خمتر باشد، فشار هوا در مسیر کانالها افت بیشتری پیدا کرده و جبران آن به انرژی بیشتری نیاز دارد.
8- تمیز کاری و غبارگیری از پرههای دریچه کولر، غبار گیری کانالهای پشت آنها بوسیله جارو برقی و انجام بازدید دورهای و کنترل عملکرد کولر شاملتراز بودن بدنه، عدم وجود نشتی آب از سرشیر تا کولر، توزیع مناسب و یکنواخت آب بر روی پوشالها و سلامت پمپ آب در طول ماههای گرم سال برای کاهش مصرف برق کولرهای آبی توصیه میشود.
9- بهترین درجه حرارت منزل در تابستان بین 18 تا 22 درجه سانتیگراد است. از سرد کردن بیش از حد محل سکونت خودداری شود.
10- در حد امکان از روشن نگه داشتن مداوم کولر در طول روز پرهیز شود و تا حد امکان از دور کند آن استفاده شود.
11- قبل از هر بار روشن کردن فن کولر، حداقل 10 دقیقه پمپ آب آن را روشن کرده و بهتر است راه اندازی اولیه فن با زدن کلید دور تند آغاز و چند ثانیه بعد به دور کند برگردانده شود.
12- در صورت امکان از سرمایش موضعی استفاده شود، به این معنی که تنها به اتاقهایی که مورد استفاده قرار میگیرد هوای سرد را منتقل شده و دریچههای ورودی هوا به سایر اتاقها را مسدود گردد.
13- استفاده بیمورد و همزمان از وسایل خانگی گرمازا مانند: اجاق، سماور، لامپهای متعدد و... باعث افزایش گرمای محیط شده و نیاز به استفاده از کولر را افزایش میدهد.
14- برای جلوگیری از خروج سرما، اطراف پنجرهها و درها با نوارهای درزگیری عایق بندی شود.