
وکیوم کولر گازی چیست؟
یکی از مهم ترین کارها در زمان تعمیر یا نصب کولرگازی وکیوم کردن آن می باشد. که برای پایین نیامدن عملکرد کولرگازی باید این کار به روش درستی صورت بگیرد. ما در این مقاله به بررسی این موضوع می پردازیم.
چرا باید کولرگازی را وکیوم کرد؟
همانطور که میدانیم رطوبت، دشمن سیستم تبرید است و پمپ وکیوم دستگاهی است که وظیفه اصلی آن خارج کردن رطوبت و سپس خارج کردن هوا و یا گازهای غیر قابل تقطیر از سیستم می باشد. اما متاسفانه اکثر سرویسکاران به خارج کردن هوا بیشتر فکرمیکنند تا خارج کردن رطوبت! به همین خاطر به جای استفاده از وکیوم پمپ از کمپرسور برای وکیوم کردن کولرگازی استفاده میکنند که در اینجا با ذکر دلایل زیر اثبات میشود که استفاده از وکیوم الزامی است:
1. حداکثر وکیوم ایجاد شده توسط کمپرسور 20inch میباشد اما محدوده رطوبت گیری سیستم وکیوم پمپ 30inch است که کمپرسور قادر به رسیدن به این محدوده نیست اما وکیوم میتواند به محدوده رطوبت گیری کمپرسور برسد.
2. استفاده از کمپرسور برای وکیوم کردن باعث گرم شدن کمپرسور سیستم میشود و بسیار خطرناک است.
توجه:
برای بهبود در عملکرد دستگاه اسپیلت حتما وکیوم را به طور کامل انجام دهید. در نصب کولر گازی حتما باید از پمپ وکیوم استفاده شود، برخی از نصابها اقدام به عمل هواگیری از شیر سرویس مینمایند اما این عمل به کل اشتباه بوده ودر راندمان و برودت کولر گازی تاثیری مخربی نشان میگذارد.
نحوه وکیوم کردن به صورت است؟
استفاده از پمپ وکیوم در کولر گازی جهت تخلیه لولهها و یونیت داخلی از هوا و رطوبت:
بعد از نصب لولهها بین یونیت داخلی و خارجی (در این حالت شیرهای سرویس بسته است) شیلنگ آبی گیج فشار پایین مانیفولد (گیج دو قلو) را به شیر سرویس، شیر سه راهه و شیلنگ زرد (شیلنگ وسطی گیج) را به پمپ وکیوم وصل کنید.
پمپ را به مدت یک ربع تا نیم ساعت روشن کنید تا عقربه گیج 30 اینچ جیوه (mpa 1) پایین بیاید.
سپس شیر گیج دو قلو را ببندید و پمپ را خاموش کنید. عقربه گیج تا 5 دقیقه نباید تغییری داشته باشد، در اینصورت وکیوم دستگاه کامل است. میتوانید ابتدا شیر رفت دستگاه را باز کنید.
سپس شیر برگشت را و در نهایت شیلنگها را از شیر و پمپ تخلیه جدا کنید.
پس از وارد شدن گاز دستگاه به لوله و بستن در پوش شیر آلنی و سوزنی میتوانید در نقاط اتصالی یونیت داخلی و خارجی در دو سر لولهها وجود نشتیها را با استفاده از آب و صابون چک کنید.
نشت یابی به این طریق مناسبتر و به صرفهتر از وضعیتی است که با کپسول گاز مبرد اقدام به نشت یابی میکنید.
در این مقاله بخوانید: تفاوت کولرهای آبی با کولر گازی در چیست؟
تذکر:
تخلیه سیستم از هوا و رطوبت موجود در سیکل تبرید بسیار ضروریست. وجود رطوبت در سیستم باعث اختلال در عملکرد و کاهش راندمان کمپرسور میشود. در صورتیکه در سیستم کولر شما گاز مبرد نداشته باشد، حتما شیر سرویسها در هنگام وکیوم دستگاه کاملا باز باشد.