loader-img
loader-img-2
منظور از چیلر دو اثره چیست؟

چیلر دو اثره:

چیلر جذبی دو اثره برای خنک سازی فرآیندهای صنعتی و ساختمان ها کاربرد فراوانی دارد. طرز کار این دستگاه به این صورت است که سبب صرفه جویی در انرژی و افزایش راندمان می گردد. سیکل چیلر جذبی دو اثره به سیکل چیلر جذبی تک اثره شباهت فراوانی دارد. در حالی که در چیلر جذبی تک اثره که بخار مبرد تشکیل شده در ژنراتور مستقیما توسط آب برج خنک کن خنک می‌شود و به میزان بیش‌تری انتقال حرارت در برج خنک کننده نیاز دارد. برای استفاده از این گرمای تلف شده بخار آب در چیلرهایی با بازدهی بیش‌تر، چیلرهای جذبی دو اثره به وجود آمدند. چیلرهای جذبی دو اثره از این گرمای تلف شده برای گرم کردن محلول آبی لیتیم بروماید و تبخیر آب در یک مرحله دیگری استفاده می‌کنند.

همچنین میتوانید در ارتباط با بررسی کامل مزایا و معایب مینی چیلر نیز اطلاعات کسب بفرمایید.

 

بدین صورت که از بخار مبرد تبخیر شده از محلول لیتیم برماید در ژنراتور اولیه برای گرمایش مجدد محلول استفاده می‌شود. اگر دمای بخار مبرد و محلول گرم شده در یک ژنراتور با هم برابر باشد امکان تبادل حرارتی بین آن‌ها وجود نخواهد داشت.

بنابراین جهت استفاده از این گرمای اضافی به طور موثر،‌ در چیلرهای دو اثره ژنراتور دیگری به نام ژنراتور دمای پایین در نظر گرفته شده است که در آن آب گیری و تغلیظ محلول با دمای جوش پایین‌تر در فشار پایین‌تر اتفاق می‌افتد.

به بیان دیگر چیلر جذبی دو اثره با فشار بخاری برابر 0.8 مگا پاسکال بیش‌تراز فشار بخار مصرفی چیلرهای تک اثره (0.15 مگا پاسکال) کار می‌کنند. چیلرهای جذبی دو اثره انرژی کمتری نسبت به نوع تک اثره مصرف می‌نمایند لذا،‌ بازده بیش‌تری دارند.

 

چیلر دو اثره

چیلر جذبی دو اثره شعله مستقیم:

چیلر جذبی دو اثره شعله مستقیم علاوه بر سرمایش برای گرمایش هم کاربرد دارند. این نوع چیلر بر پایه لیتیوم بروماید و آب مقطر کار می کند. چیلر جذبی دو اثره شعله مستقیم به عنوان مبرد از آب و به عنوان جذب کننده از لیتیم بروماید استفاده می کند. جالب است بدانید که تمامی چیلر های جذبی دو اثره شعله مستقیم مثل چیلر جذبی دو اثره و تک اثره از یک کندانسور و یک اواپراتور استفاده می نماید.

 

چیلر جذبی دو اثره شعله مستقیم

فرق چیلر جذبی تک اثره با دو اثره:

چیلر جذبی تک اثره و دو اثره از لحاظ سیکل و نحوه کار شباهت زیادی به هم دارند. تنها فرق آن ها این است که چیلر جذبی دو اثره با محلول لیتیوم بروماید کار می کند و در دو مرحله یک در ژنراتور دما بالا و دیگری در ژنراتور دما پایین غلیظ خواهد شد. این امر است که سبب افزایش راندمان سیکل چیلر جذبی دو اثره است.

مسئله ای که هنگام خرید چیلر باید در نظر بگیرید این است که به صورت کلی ضریب عملکرد چیلرهای دو اثره تقریبا دو برابر ضریب عملکرد چیلرهای تک اثره می‌باشد. بنابراین امروزه بیش از 95 درصد چیلرهای جذبی نصب شده در دنیا را چیلرهای دو اثره تشکیل می‌دهند. محلول لیتیم بروماید رقیق به سمت ژنراتور دما بالا ودما پایین پمپ می شود. میزان بخار مصرفی در چیلرهای دو اثره حدود 50 درصد مصرف بخار در چیلرهای تک اثره با ظرفیت یکسان می‌باشد فشار بخار مصرفی در چیلرهای دو اثره 8 اتمسفر می‌باشد.

دمای بالای محلول لیتیم بروماید هنگامی که از ژنراتور دما پایین عبور می‌کند بالا می‌رود. لیتیم بروماید توسط بخار تولید شده در ژنراتور غلیظ می‌گردد. قسمتی از لیتیم بروماید نیز به ژنراتور منتقل گردیده و انجا تغلیظ می‌گردد. هر دو لیتیم بروماید غلیظ شده قبل از ورود به مبدل حرارتی با یک‌دیگر مخلوط می‌گردند. و پس از سرد شدن در مبدل وارد ابزروبر می‌گردد بخار ایجاد شده در ژنراتور دما پایین در کندانسور دستگاه توسط جریان آب برج خنک کن تقطیر شده و به اواپراتور باز می‌گردد. چیلر جذبی دو اثره به جهت بازدهی بسیار خوب در مقایسه با چیلرهای تک اثره نیاز به برج‌های خنک کننده کوچک‌تری دارند.

بدیهی است که این امر موجب کاسته شدن از سرمایه گذاری اولیه خواهد شد. در این مدل از چیلرها با توجه به استفاده از بخار با فشار بالاتر ملاحظات طراحی و انتخاب مواد اولیه با حساسیت و دقت بسیار بیش‌تری انجام می‌گیرد.

 

فرق چیلر جذبی تک اثره و دو اثره

 

دیدگاه شما

2020 © Copyright - almaatech.ir