علت کم شدن قدرت پرتاب باد کولر گازی و پرتاب دوده چیست؟
کم شدن پرتاب باد کولر گازی، پرتاب دوده یا لکههای سیاه از داخل کولر گازی اینها مشکلاتی است که شاید بسیاری از افرادی که از کولر گازی استفاده میکنند با آن مواجه شده باشند. ما در این مقاله از دلیل بروز این مشکلات را برای شما میگوییم و اینکه چگونه میتوانید آن را برطرف کنید.
یکی از وظایف اصلی کولر گازی این است که هوای محیط را از روی کویلهای خود عبور دهد تا بتواند به وسیله سیکل سرمایی خود آن را خنک کند و این هوا را تا یک دست شدن خنکی آن مدام در حال گردش نگه دارد اسپلیت این کار را به وسیلهی یک فن بلور یا یک پروانه استوانهای شکل که داخل پنل داخلی قرارگرفته است انجام میدهد که این قطعه به همراه موتور خود وظیفه دارد تا مدام هوا را چرخانده و خنک کند.
آیا کولر گازی خود را سرویس کردهاید؟
اما اگر شما هم از آن دسته از افرادی هستید که فقط از کولر گازی استفاده میکنید و بههیچوجه به فکر سرویس آن نیستید مطمئناً بعد چند مدت استفاده متوجه کم شدن پرتاب باد کولر گازی و یا پرتاب ذرات سیاه رنگ از کولر گازی خود میشوید مخصوصاً اگر پنل داخلی شما به آشپزخانه نزدیک باشد.
زیرا هوای گردش دادهشده روی فن و کویل حاوی ذرات چربی بوده که باعث میشود چربیها به فن چسبیده و گرد و خاک را به خود جذب کند و بعد از مدتی که این چربیها سنگین شد و علاوه بر مسدود کردن پرههای فن و کم شدن پرتاب باد کندهشده و بِه بیرون پرتاب شود که حالتی شبیه به ذرات دوده سیاه یا چربی دارد.
مشکلاتی که کم شدن پرتاب باد کولر گازی به وجود میآورد:
اما یکی دیگر از مشکلاتی که این ذرات و جرمها برای کولر گازی به وجود میاورد این است که ذرات محفظههای باریک فن را بسته و اجازه پرتاب باد را به کولر گازی نمیدهند که در طی چند سال استفاده مطمئناً متوجه ضعیف شدن پرتاب باد کولرگازی خواهید شد و همین امر باعث به هم خوردن سیکل سرمایش کولر شده و در دراز مدت مطمئناً به کولر گازی آسیب میرساند و هزینه تعمیر آن چند ده برابر خواهد کرد پس توصیه میشود که هرساله یا حداکثر هر 2 سال یکبار نسبت به سرویس کولر گازی خود اقدام نمایید.
راهحل پرتاب دوده و ذرات چربی و کم شدن پرتال باد کولر گازی
برای برطرف کردن این مشکل باید قاب رویی پنل داخلی را بازکنید تا بتوانید به فن دسترسی داشته و با استفاده از یک مسواک یا برس کوچک فن داخلی را تمییز کنید البته حتماً قبل از انجام این کار برق کولر را قطع کنید و مطمئن شوید به پرههای فن آسیبی نمیرسانید در صورت شکسته شدن این پرهها فن از بالانس خارجشده و باعث لرزش و تولید صدای شدید خواهد شد که در درازمدت صدمات جدی به کولرگازی وارد میکند.
ولی اگر شما یک تعمیرکار هستید بهترین و اصولیترین راه باز کردن کامل قاب و بیرون کشیدن فن بلور است تا بتوانید با یک دستگاه کارواش کاملا فن را شسته وتمیز کنید و دوباره جا بزنید.