سرویس کردن آبگرمکن مخزنی گازسوز
آبگرمکن مخزن دار:
آبگرمکنهای مخزن دار دارای ظرفیت های مشخصی هستند و شامل مدلهای مختلفی از 20 الی 80 گالن می باشند. این دستگاه مجهز به قابلیت ذخیره سازی آب بوده همچنین آبگرمکنهای مخزنی شامل دو نوع گازی و برقی هستند. عملکرد آن ها به این صورت است که آب سرد وارد مخزن شده و به وسیله گاز یا برق گرم خواهد شد و تا زمانی که شما به آن نیاز داشته باشید، گرم میماند.
یکی از ارزان ترین آبگرمکنها نوع مخزنی آن می باشد. زیرا کمتر نیاز به تعمیر پیدا خواهد کرد. اما یکی از معایبی که دارند این است که آبی که در مخزن ذخیره شده به آرامی گرمای خود را از دست میدهد. که این امر سبب می گردد انرژی اتلاف گردد. به همین علت همیشه باید درجه حرارت آن را تنظیم نمایید.
در این مقاله نیز بیشتر بخوانید: چگونه یک آبگرمکن را تعمیر کنیم؟
آبگرمکنهای بدون مخزن:
آبگرمکنهای بدون مخزن که به آن ها آبگرمکنهای دیواری هم گفته می شود، به گونه ای هستند که هیچ مخزنی برای ذخیره آب ندارند. و در صورت نیاز به آبگرم، آب سرد بلافاصله وارد مخزن شده و گرم میشود و به وسیله لوله کشی قابل استفاده می باشند.
آبگرمکنهای هیبریدی:
نحوه عملکرد این آبگرمکنها به این صورت است که گرما را از محیط اطراف گرفته و برای گرم کردن مخزن از آن استفاده می نمایند. یک از مزایای خاصی که این دستگاه دارد صرفهجویی بسیار بالای آن در هزینهها می باشد. اما شرایط استفاده از آن ها خاص می باشد به صورتی که برای این که عملکرد خوبی داشته باشند باید فضای زیادی به آن ها اختصاص داده شود و تنها در مناطقی که درجه حرارت سالیانه آن ها 40 الی 90 درجه است کارایی دارند.
آبگرمکنهای خورشیدی:
آبگرمکنهای خورشیدی از یک صفحه صاف تشکیل شده اند که این صفحه معمولا در سقف نصب میشوند. این دستگاه توسط نور خورشید گرما را میگیرد. سپس آب سرد درون لولههای صفحه به گردش در می آید و پس از گرم شدن به مخزن منتقل می گردد. از مزایای این دستگاه داشتن منبعی رایگان (نور خورشید) می باشد. و از معایب آن هزینه اولیه مربوط به انتقال آب به مخزن بوده و از دیگر معایب این است که در روزهای ابری و سرد نمی توانند مورد استفاده قرار بگیرند.
در این مقاله بخوانید: نحوه عملکرد آبگرمکن های نفتی و گازی
ممکن است سرویس کردن آبگرمکن گازسوز به نظر یک کار تخصصی بیاید، اما کارهایی هستند که قبل از تماس با تعمیرکار میتوانید انجام دهید تا خودتان مشکل آبگرمکن خود را برطرف کنید. در زیر روش عیبیابی و رفع ایراد ترمومتر و ترموکوپل توضیح داده شده است.
ترمومتر:
1- درصورتی که نسبت به عملکرد ترمومتر آبگرمکن تردید دارید ابتدا طلق ترمومتر را جدا کنید.
2- ترمومتر را از روپوش آبگرمکن جدا کنید و پس از جدا کردن آن، مجدداً طلق را روی ترمومتر قرار دهید.
3- شعله کبریت را با فاصله لازم به زیر تشتک زیر فنر ترمومتر قرار دهید. درصورتیکه ترمومتر سالم باشد، پس از مدت کوتاهی، عقربهی آن افزایش دما را نشان میدهد و اگر بلافاصله تشتک ترمومتر را در داخل یک ظرف آب سرد قرار دهید، عقربه کاهش دما را نشان خواهد داد.
ترموکوپل:
اگر پس از گذشت مدتزمانی در حدود 30 ثانیه از روشن شدن شعله، شمعک خاموش شود به ترتیب زیر عمل کنید.
1- در صورت مشاهده سوختگی و ذوبشدگی در قسمت فوقانی حس کننده ترموکوپل، نسبت به تعویض آن اقدام نمایید. لازم به ذکر است که ترموکوپلهای موجود در بازار دارای طولهای متفاوتاند و سر دنده مهرههای اتصال آنها نیز در اندازههای مختلف وجود دارند که در موقع تعویض ترموکوپل باید به این نکته توجه نمود.
2- برای عمل تعویض، ابتدا پیچهای قسمت نگهدارنده شمعک و ترموکوپل و مهره اتصال ترموکوپل به شیء کنترل گاز را بازکنید سپس ترموکوپل نو و مشابه را در محل اتصال قرار دهید.
4- درصورتی که شعله شمعک کوتاهتر از اندازه لازم باشد، ترموکوپل بوبین مغناطیسی شیر کنترل گاز را تحریک نمیکند و شعله پیلوت خاموش میشود. برای برطرف کردن این عیب، درپوش انتهایی شمعک را بازکنید و به وسیله پیچ گوشتی دوسو، شیر سوزنی را گردانده و شعله شمعک را تنظیم نمایید. در صورت نیاز به تنظیم هوای ورودی، دمپر شمعک را نیز تنظیم کنید.