دانستنی های کولر خودرو
نکات و عیب های مهم در کولر خودرو
رطوبت گرد و غبار و هوا برای کولر ماشین و کلیه قطعات آن بسیار مضر است؛ در این مقاله قصد داریم تا کولر خودرو را بررسی نماییم و ایرادات و دلایل بوجود آمدن و راه کارهایی مدنظر را برای شما مصرف کننده عزیز شرح می دهیم. عموما یکی از عواملی که برای هر خودرویی پیش می آید عدم خنککردن آن می باشد.
این مسئله می تواند به هر دلیلی انجام گیرد در این مقاله به چند دلیل اشاره می کنیم. همانطور که می دانید قلب تپنده در کولر ماشین کمپرسور آن می باشد و نقش مهمی در عملیات خنک کنندگی دارد. به همین جهت در صورتی که عمل خنک کنندگی انجام نشود کمپرسور درست عمل نمی کند و قادر نیست که گاز مبرد را به درستی به گردش درآورد.
در این مقاله نیز درباره خازن کولر گازی چیست؟ بخوانید.
دلایل بسیاری موجب درست کار نکردن کمپرسور می گردد. یکی از دلایل اولیه امکان دارد تسمهی شل شده باشد و کمتر از حد معمول مبرد را پمپ مینماید. سرویس کار در این مواقع تسمه را تغییر می دهد یا آن را سفت کرده و تا حد مجاز کشش تسمه را کنترل مینماید. برای انجام این کار هزینه و زمان زیادی لازم نیست مصرف گردد و به راحتی انجام می شود.
اما گاهی عدم کار کردن کمپرسور از کلاچ یا همان بوبین آن بوده که نیرو را به درستی انتقال نمیدهد. در این حالت نیز باید کلاچ را تعویض یا تعمییر نماید. کلاچ کولر ماشین خیلی سیستم پیچیدهای ندارد؛ کلاچ مغناطیسی است که با جریان برق آهنربا شده و نیرو را انتقال می دهد.
یکی از مشکلات مربوط به جریان برق یا نحوهی آهنربا شدن این سیستم می باشد که باید در صدد رفع آن برآیید. در صورتی که در زمان شتابگیری کولر ماشین عمل خنک سازی را انجام نداد در واقع مشکلی وجود ندارد در خودروهایی که همه چیز تحت کنترل ECU است این اتفاق میافتد. از انجا که به کلیه قوای موتور نیاز است و تمام قطعاتی که به عنوان مصرف کننده هستند مانند کولر در مدت زمان شتابگیری قطع می شوند. و یکی دیگر از مصرفکنندهها کمپرسور کولر است که قطع می گردد و این برعهده ECU است که به صورت خودکار کمپرسور را قطع و از مدار خارج می کند تا توان موتور به صورت کامل در شتابگیری استفاده گردد.
در بعضی مواقع نیز مشکل از فن دستگاه است گاهی اوقان با روشن نشدن فن دیگر دما پایین نمی آید و برای رفع این مورد دلایلی وجود دارد که موجب عدم روشن شدن فن می شود که کامل بایذ بررسی گردد. امکان دارد فن خودش مشکل داشته باشد گاهی فرمان روشن شدن آن داده نمیشود و بعضی اوقات در جریان فن مشکلی وجود دارد. با بررسی دقیق و جلوگیری از هزینههای اضافی توسط متخصص حل شود.
تمیز نبودن پرههای کندانسور موجب عدم بازده مناسب کولر خودرو می شود و گاز مبرد سرمای خود را در اوپراتور از دست میدهد و گرم میشود و به کندانسور بر می گردد تا قبل از فشردهشدن در کمپرسور خنک شود. در صورتی که هوای کافی در کندانسور جریان نداشته باشد تبادل حرارت به درستی انجام نمی شود. راه حل مشکل فشار باد است؛ فشار هوا کندانسور را تمیز می کند و مشکل حل می شود.
از دیگر عیب های شایع، نوسان دور موتور در هنگام استفاده از کولر است. این مورد در خودروهای کاربراتوری و انژکتوری متفاوت می باشد. البته در همه نوع خودرویی وقتی کولر را روشن می کنیم دور موتور کمی بیشتر میشه تا قادر باشد افزایش بار بر روی موتور ناشی از اتصال کمپرسور به موتور را جبران کند.
زمانی که دور موتور خودروی در حالت عادی یعنی دور آرام، 800 است با روشن کردن کولر دور آن کاهش می یابد برای جبران افت قدرت، باید دور موتور را افزایش یابد.
در هر خودرویی یک عامل وجود دارد که موجب افزایش دور موتور می شود در خودروهای انژکتوری، افت قدرت توسط استپر موتور و کمی تغییر زاویه دریچه گاز صورت می پذیرد. یعنی استپر کمی به خودرو گاز میدهد. ولی در خودروهای کاربراتوری، جبران افت قدرت توسط یک شیلنگ وکیوم جبران شده که دریچه گاز را تغییر حالت میدهد.
در صورتی که خودروی کاربراتوری سوار هستین و در هنگام کولر گرفتن، دور موتور شما نوسان دارد حتما جهت تنظیم موتور و کاربراتور خودروی اقدام نمایید. و چنانچه خودرویتان انژکتوری سوار هستین باید دیاگ زده شود تا کنترلی بر روی عملکرد موتور پلهای یا استپر موتور انجام گیرد.
بعضی اوقات برای رفع این مشکل در صورتی که موتور پلهای کثیف باشد باید در صدد تمیز کردن آن برآیید. و یا گاهی پیش می آید که تعمیر کار پیشنهاد تعویض موتور پلهای را می دهد و تعویض آن هزینه بردار است. و خوشبختانه در بعضی مواقع نیاز به تعویض نیست و با تمیز کردن و کنترل جریان استپر مشکل مرتفع می گردد.
بالا رفتن آمپر آب، یکی دیگر از ایرادهایی که در خودروهایی با موتور کم بازدهتر و ضعیفتر وجود دارد؛ هنگام بالا رفتن آمپر آب، دمای موتور نیز بالا می رود. و با بالا رفتن آمپر مشکلات زیادی بوجود می آید.
یکی از مشکلاتی که به وجود می آید سوختن واشر سرسیلندر است. و از دیگر معایب آن خرابی سایر قطعات حساس به گرما است. همچنین دقت کنید که نوسانات اندک در دمای موتور طبیعی می باشد خیلی جای نگرانی ندارد ولی در صورتی که ادامه پیدا کند خطرناک می باشد.
استفاده از کولر بار اضافهای بر روی موتور بوجود می آورد اما این بار اضافه در آن حد نیست که موجب افزایش غیرقابل کنترل دمای موتور شود و سیستم خنککننده خودرو باید قادر به خنک کردن موتور باشد.
در صورتی که دو بخش از سیستم خنککننده (یکی رادیاتور و دیگری فن خنککننده) را کنترل کنید این مشکل نیز حل می شود. در صورتی که رادیاتور کثیف باشد و قادر به انجام تبادل حرارتی به درستی نباشد این مشکل به وجود می آید. برای برطرف کردن مشکل، رادیاتور و مجاری آن باز شده و شسته می شود. هنگامی که مجاری آن باز شود تبادل حرارت بدون هیچ مشکلی انجام می گیرد.
زمانی نیز رادیاتور درست عمل می کند و مشکل از فن خودروست و قادر نیست به درستی هوا را بدمد. هر دو فن در خودرو بسیار مهم هستند که دور گردش آنها نیز بسیار تاثیرگذار است. و فن باید دائما کنترل و چک شود و همینطور رله فن نیز بسیار مهم است و در کارکرد آن بسیار موثر می باشد. سوختن آن باعث از کار افتادن فن میگردد.
بعضی اوقات کولر روشن است ولی ماشین گرم شده و آمپر آب افزایش می یابد. با همه این شرایط فنها در دور آرام فعالیت می کنند. باز هم باید علت را در فشنگی سر کپسول پیدا کرد. در کل توصیه میشود سیستم خنک کاری خودرو پیش از راهاندازی و استفاده از کولر به خصوص در خودروهای که قیمت پایینی دارند و چند سال از تولیدشان میگذرد، کنترل گردد. اما در بعضی از خودروها که مدتی از شارژ گاز کولر آنها گذشته است کم کردن گاز و خالی شدن گاز کولر بسیار شایع بوده و کولر کار نمیکند. در این شرایط باید کولر دوباره شارژ گاز شده و فشنگی روی کپسول چک شود. قبل از شارژ حتما با سرویس کار تماس بگیرید و هماهنگ کنید و در مورد حجم گاز به توافق برسید که اگر شارژ گاز کولر کم شد باید پاسخ گو باشد. همچنین تمامی اتصالات و مجاری را کنترل کرده و در صورت نیاز تعویض نماید تا شارژ کولر کم نشود.
حتما به این مسئله دقت کنید تا بعد از مدتی کوتاه بالجبار دوباره کولر را شارژ کرده و آن را گاز کنید. هزینه هر بار شارژ کردن کولر با توجه به تغییر قیمت مشخص نیست و بایدطبق تعرفه هر سال محاسبه گردد. بعضی وقت ها کولر قطع و وصل کرده و درست کار نمیکند. این مشکل حاصل از اتصالات آن بوده یا از فشنگی قهوهای رنگ آب است. در اینگونه موارد فشنگی تعویض شده و سیستم دوباره بررسی میشود. در اکثر اوقات کولر از نظر بازده و کارکردش مناسب است ولی سر و صدای اضافی دارد. در این مواقع باید کاپوت را بالا زد و کولر گرفت. در محیطی آرام و کم سر و صدا این عمل انجام گیرد. با دقت کردن به سر و صدای ایجاد شده و منشا آن مشخص می شود مشکل از کجاست؟ بعضی اوقات هم عمر تسمه کولر به پایان رسیده است و باید آن را عوض کنید.
توصیه میکنیم از تسمه با کیفیت و خوب استفاده نمایید تا مشکل حل شود. بعضی اوقات نیز تسمه سالم است ولی تنظیم نبوده و صدای سوتی ایجاد کرده که در زمان کولر گرفتن ایجاد میگردد. در این مواقع تسمه کمی سفت میگردد تا این مشکل حل شود. از سفت کردن زیاد تسمه به شدت جلوگیری کنید تا هم عمر تسمه کم نشده و هم بلبرینگ کمپرسور خراب نشود. گاهی خود کمپرسور در جای خود محکم نبوده و سر و صدا و ارتعاش ایجاد مینماید. با آچارکشی و سفت کردن کمپرسور این مشکل در این شرایط حل میشود.
از بلبرینگ کمپرسور یکی از قطعات مهم خودروست. یکی از مهمترین دلایل بیصدا کار کردن سیستم کولر و کمپرسور همین بلبرینگ است. بلبرینگ باید تحت فشار خاصی کارکرده تا عمر مناسبی داشته و خراب نشود. خرابی آن چندان هزینه بالایی برای تعویض ندارد (در خودروی پراید) در مجموع اگر کمپرسور خراب و شارژ کولر کم نشود بر طرف کردن سایر عیب ها نیازی به هزینه زیادی ندارند.
در خودرو پژو 206 گاهی کولر با دست شارژ میشود. یعنی شارژ گاز کولر بیش از حد میشود. در حالی که باید با دستگاه و به صورت اتوماتیک انجام شود. بعضی اوقات هم دستگاه نیز کالیبره نبوده و ترازوی آن خراب است و در واقع تشخیص نمیدهد چند گرم وارد سیستم گاز شده است. در این مواقع وقتی کولر را روشن یا خاموش میکنید صدای سوت مانندی به گوش میرسد. وقتی شیر انبساط به درستی کار نکند این صدا ایجاد شده و زیاد بودن شارژ کولر نیز این مشکل را ایجاد میکند.
در بعضی مواقع کلاچ کمپرسور درگیر نشده و کولر وارد مدار نمیشود. این عیب در خودروهای مختلف دلایل متفاوتی دارد. مثلا در خودرو پژو 206 ابتدا باید فیوز مربوطه را در جعبه فیوز چک کرد. اگر فیوز سالم باشد باید گاز سیستم را کنترل کرد. بعضی وقت ها تخلیه گاز ناگهانی به دلیل نشتی یا ضربه در سیستم موجب بوجود آمدن این مشکل می شود. مشکل در سیم کشی و ایجاد قطعی در اتصالات و سیمها نیز این مشکل را به وجود می آورد. در نهایت رله داخل BSI باید کنترل شده تا نسوخته باشد. در خودرو پراید باید اتصالات و فیوز بررسی گردد. در دیگر خودروهایی که مالتی پلکس نیستند این دو مورد باید کنترل و بررسی گردد.
در برخی مواقع اوپراتور یخ میزند. این مورد کمی رایج بوده که باید برای برطرف کردن آن ترموستات را کنترل کرد تا مشخص گردد به درستی کار میکند یا نه. در صورتی که ترموستات خراب بود حتما از نوع مرغوب آن استفاده گردد تا موردی در آینده برای خودرو به وجود نیاید. ترموستات خوب و با کیفیت در خودرو پراید با نوع معمولی 30 درصد اختلاف قیمت دارد. در بعضی مواقع نیز هوای کولر دارای بوی خاصی بوده که خیلی جالب نیست. در این مواقع ابتدا اوپراتور را کنترل کرده و هوای خروجی آن را بررسی میکنیم. به این دلیل این اتفاق می افتد که ذرات ریزی در لابهلای پرههای اوپراتور جمع می شود. با تمیز کردن اوپراتور با فشار باد این مشکل حل می شود. بعضی اوقات این بوی بد ناشی از جلبکهای ریزی بوده که در لابهلای پرههای اوپراتور رشد کردهاند. برای از بین بردن آنها باید اوپراتور با مواد مخصوصی شسته شود تا کاملا تمیز شود. در نهایت باید به نکاتی برای بالا رفتن عمر کولر و کنترل آن اشاره کرد.
کولر را در دورهای بالا روشن نکنید. چنانچه دور موتور بالا است، کلاچ بگیرید سپس کولر را روشن کنید. روشن کردن کولر در دورهای بالا موجب می گردد تا بلبرینگ کلاچ آن تسمه و حتی پولی آن خراب شود.در زمستان نیز کولر را روشن کنید تا سیستم از بین نرود. در همان لحظه که کولر را روشن کردید پنجرهها را بالا ندهید. اجازه دهید چند دقیقه کولر کار کند تا هوای اولیه خارج شود. در خودروی پراید در زمانی که کولر روشن است کمی ملایمتر رانندگی کنید تا واشر گلویی اگزوز نسوزد. سعی کنید تا بیشتر در جاده از کولر پراید استفاده کنید. در حالتی که از سوخت CNG استفاده میکنید سعی کنید کولر نگیرید. در نتیجه استفاده از کولر کمی مصرف سوخت را افزایش داده و گاهی تا بیشتر از 10 درصد افزایش دارد.
استفاده درست از کولر خودرو
استفاده اشتباه از کولر خودرو باعث ایجاد دردسرهایی برای راننده و سرنشینان در روزهای گرم تابستان و استفاده بیشتر رانندگان از کولر خودروهایشان مصادف شده است.
کولر خودرو نیز مشابه دستگاه کولر گازی نیاز به سرویس های دوره ای دارد. گاز کولر خودرو معروف به «فرئون» هر دو سال یک بار باید شارژ شود و در صورتی که انجام نشود متاسفانه دیگر هوای تازه و مطبوع و خنکی نخواهیم داشت.
هنگام رانندگی در سر بالایی به موتور خودرو فشار زیادی وارد می شود، در این مواقع که کولر میگیریم فشار زیادی به خودرو وارد می شود. برعکس هنگام رانندگی در سراشیبی داخل خودرو هوای تازه و خنک ایجاد می شود و خودرو سوخت زیادی مصرف نکرده و از سرعت اضافی خودرو نیز جلوگیری می کند.
هنگامی که به مسافرت می روید در سفرهای بین شهری با سرعت رانندگی می کنید، به جای اینکه شیشه های ماشین راه پایین بکشید که موجب تشدید مصرف سوخت میشود و کولر خودرو را روشن نمایید تا از نظر اقتصادی مقرون به صرفه باشد اما در سفرهای درون شهری که سرعت خودرو کم است، برعکس عمل کنید زیرا پایین بودن شیشه بسیار به صرفه تر از روشن کردن کولر می باشد.
آنچه دربارهی استفاده از کولر خودرو باید بدانید
بعد از اتمام فصل زمستان و روزهای پایانی بهار و آمدن فصل تابستان و گرمای زیاد، هر شخصی که مالک خودروست باید به فکر راه اندازی و سرویس کولر خودرو باشد و سیستم تهویه خودرو خود را بررسی کند. برعکس متاسفانه صاحبان خودرو به این موضوع اهمیت نداده و راه اندازی سیستم خنک کنندهی خودرو را تنها با زدن دکمه کولر (AC) خلاصه می کنند در صورتی که این سیستم نیز اسپلیت و کولر گازی منزلتان نیاز به سرویس دارنند.
تصور خیلی از افراد در این است که سیستم تهویهی خودرو، فقط شامل بخاری و کولر است. ممکن است شما هم از خود سوال کنید شاید شما هم با خواندن این جمله از خود سوال کنید، مگر غیر از این است؟
جواب به این سوال ، بله است زیرا یک حالت دیگر هم در سیستم تهویه خودرو وجود دارد و آن، حالت «پنکه» است: زمانی که هوا از بیرون وارد اتاق میشود، بدون دخالت بخاری یا کولر، پنکه در حال کار است.
مزایای استفاده از سیستم تهویه و کولر خودرو این است که از بازشدن پنجرهها جلوگیری میکند. بسته بودن پنجره ها علاوه بر اینکه جلوی ورود سر و صدا و آلودگی را میگیرد، با بهبود وضع آیرودینامیکی بدنه، موجب کاهش مصرف سوخت در سرعتهای بالا و بهبود ایمنی و پایداری در مسیر جاده میشود.
آنچه دربارهی استفاده از کولر خودرو باید بدانید
خنک شدن در هوای گرم تابستان، خلاص شدن از کلافگی و خوابآلودگی ناشی از گرما و بهبود تنفس و گردش خون از فواید استفاده از کولر در فصل گرم است، اما کولر خودرو خطراتی هم میتواند برای سلامت شما داشته باشد که با رعایت برخی مسایل میتوانید از آنها پیشگیری کنید.
استفاده از کولر در حضور کودکان به ویژه در هوای گرم و سفرهای طولانیمدت ضروری است، زیرا مانع گرمازدگی آنها میشود. اگر دریچه های کولر شما جلوی خودرو قرار گرفته و کودکان روی صندلی عقب هستند، حتما به گونهای دریچه را تنظیم کنید که هوای خنک به عقب خودرو هم برسد. اما اگر در عقب خودرو هم برای هر فرد دریچهای تعبیه شده میتوانید دریچه را به گونه ای تنظیم کنید که باد شدید به گردن و صورت کودکان نخورد و سبب گرفتگی ماهیچههای آنها نشود.
استفاده از کولر و دستگاه تهویه در تونل فقط در شرایطی مناسب است که هوا امکان ورود از بیرون را نداشته باشد. در فضای تونلها دود و ذرات معلق جمع میشوند و در صورتی که دستگاه تهویه روی حالت گردش داخلی نباشد، آن را به داخل اتاق میکشاند. هرچند تونلهای شهری تهران و برخی از تونلهای بین شهری دارای سیستمهای تهویه قوی مانند جتفنها هستند، اما توصیه میشود در هوای آلوده، سیستم تهویه را در حالت گردش داخلی هوا قرار دهید.
در فضای شهری به ویژه در ترافیکها نیز روشن کردن کولر در حالت ورود هوا از بیرون، سبب ورود ذرات و دود به داخل میشود، پس ترجیحا در هنگام توقف یا سرعت پایین کولر را در صورت مناسب بودن دما خاموش کنید یا دستکم در حالت گردش داخلی قرار دهید. اگر کولر خودرو شما مانند 206 تیپ پنج و شش از نوع اتوماتیک بوده و دستگاه تنظیم دما دارد، بهتر است آن را روی دمای دلخواه خود تنظیم کنید تا به طور اتوماتیک روشن و خاموش شود.
خاموش نگه داشتن کولر از نظر بسیاری افراد راه حل مناسبی برای صرفه جویی در مصرف بنزین است اما حقیقت چیز دیگری است. اگر در حین توقف یا سرعت پایین از کولر استفاده کنید، بنزین بیشتری مصرف میشود اما استفاده از آن در بزرگراهها با سرعت بالا بنزین بسیار کمی مصرف میکند، چرا که اگر در همان حالت، به جای روشن کردن کولر، شیشهها را پایین بکشید، به دلیل برهم خوردن وضعیت آیرودینامیکی خودرو، مقداری به مصرف سوخت افزوده خواهد شد.
رطوبت سبب میشود فیلترها مکان مناسبی برای رشد قارچ و کپکها باشند. گاهی پیش میآید که با روشن کردن کولر خودرو بوی نامطبوعی در هوا میپیچد. این به آن معنی است که یا خودرو شما فیلتر ندارد (مثل تندر 90 که میتوان با تهیه فیلتر از بازار آزاد این مشکل را حل کرد)، یا فیلتر کثیف و پر از قارچ و میکرب شده و نیاز به پاک شدن یا تعویض دارد.
باورهای غلط درباره استفاده از کولر خودرو
کابین خودرو در هوای گرم به شدت گرم میشود، به طوری که در برخی ساعات روز واقعا نمیتوان بیش از چند دقیقه در آن تاب آورد. عدم استفاده از کولر در چنین شرایطی خطر «گرمازدگی» در پی دارد و به خصوص کودکان، سالخوردگان و آنها که بنا به شغلشان ساعاتی طولانی را در خودرو به سر میبرند بیشتر در معرض چنین عارضهای قرار دارند.
گرمای شدید همچنین خیلی زود راننده و دیگر سرنشینان خودرو را عصبی میکند و این ممکن است بر کیفیت رانندگی و احتمال بروز تصادف اثر منفی بگذارد. گرمای شدید همچنین به بخشهای داخلی خودرو، مانند روکش داشبورد، یا وسایلی چون گوشی تلفن همراه آسیب میرساند.
در برابر این شرایط دشوار و عوارض منفی آن، توجیه اصلی برای عدم استفاده از کولر خودرو افزایش مصرف سوخت است. شکی نیست که کولر خودرو هم هنگام کارکرد مانند هر بخش دیگری از خودرو، مانند چراغها و سیستم رادیو پخش مصرف سوخت را افزایش میدهد، اما در مورد میزان این افزایشگاه مبالغه شده است. مثلا اگر شما در شرایط عادی هفتهای یک بار باک بنزین خودرویتان را پر میکنید، استفاده از کولر شما را مجبور نمیکند که هر 3 یا 4 روز یک بار این کار را تکرار کنید. از سوی دیگر، بهتر آن است که هنگام استفاده از کولر دستکم این چند ماه سال را آرامتر برانید و فشار کمتری به خودرو وارد کنید، تا اینکه در این روزهای گرم کولر را خاموش کنید و تند و پرفشار برانید.
آنچه در زیر میخوانید نکاتی ساده و کوتاه برای استفاده مناسب از کولر خودرو است:
در ابتدای فصل گرما از سالم بودن کولر خودرو و کافی بودن فشار گاز آن مطمئن شوید. کولر خودرو فضایی مناسب برای رشد باکتریهای و قارچهاست و بنابراین تمیز یا تعویض کردن فیلترهای تصفیه هوای سیستم تهویه، هم برای کاهش ابتلا به مشکلات ریوی و پوستی و هم برای بیشترین بهرهگیری از سرمای کولر ضروری است. استفاده از کولر در فضای داخلی خودرو میزان قارچها و آلودگیها هوا را تا 80 درصد کاهش میدهد.
تا آنجا که ممکن است خودرو خود را زیر آفتاب شدید پارک نکنید. اگر مجبور شدید، موقع بازگشت ابتدا چند دقیقهای شیشهها را پایین بکشید، دستگاه تهویه (بدون کولر) را روشن و حتی کمی حرکت کنید تا هوا عوض شود و گرمای شدید داخل خودرو کمی تعدیل شود. در این صورت وقتی کولر را روشن کنید فشار کمتری به آن وارد خواهید کرد.
هنگامی که کولر مشغول کار است به خصوص در خودروهای کمتر از 6 سیلندر - به هر حال قدری از توان خودرو کاسته خواهد شد. در این شرایط از حرکت با سرعت بالا، به خصوص در مسیرهای طولانی، بپرهیزید و بیجهت پدال گاز را فشار ندهید. در غیر این صورت نه تنها به موتور خودرو فشار بیشتری وارد میکنید، بلکه مصرف سوخت را هم افزایش میدهید.
هنگام رانندگی در ترافیک شدید یا سربالاییهایی با شیب تند شاید بهتر باشد کولر را چند دقیقهای خاموش کنید یا از درجات کمتر آن استفاده کنید. در این شرایط موتور خودرو معمولا بیشتر تحت فشار است و استفاده طولانی از کولر به هر دو آسیب میرساند و بر افزایش تصاعدی مصرف سوخت هم موثر است. این مشکل البته در خودروهای 6 سیلندر به بالا به دلیل قدرت بالای موتور و نیز خودروهای جدید به دلیل طراحی پیشرفته آنها تقریبا بروز نمیکند.
هنگام فعالیت کولر، حرکت با پنجرههای باز توصیه نمیشود. بسته بودن پنجرهها فشار کمتری به کولر وارد میکند و موجب کاهش چشمگیر مصرف سوخت میشود. ضمن آنکه هوای خنک داخل خودرو در صورت باز بودن حتی یک پنجره به راحتی و به سرعت از دست میرود. اگر باد کولر شما را آزار میدهد یا حساسیتی ایجاد میکند، یکی از پنجرهها، ترجیحا نزدیک به خودتان را کمی پایین بکشید یا دریچههای کولر را رو به سمت دیگری تنظیم کنید.
گاز کولر خودرو همان گاز فرئون مورد استفاده در یخچال است و مادهای کاملا سمی است. بنابراین هرگز خود اقدام به شارژ گاز کولر نکنید و این کار را به مکانیک بسپارید. اگر کولر خودرویتان بلافاصله پس از روشن شدن خنک میکند و به تدریج هوایش گرم و مرطوب میشود، ایراد از ترموستات کولر است و نیاز به رگلاژ دوباره دارد.
- کولر گازی گرین
- این کولر گازی دارای یک عنصر و دارای