خنک کاری چیلرها
آب سرد برای سرمایش و رطوبتزدایی از هوا در تجهیزات با سایز متوسط تا بزرگ تجاری، صنعتی و سازمانی به کار میرود. چیلرهای آبی (Water Chillers) در مدلهایی با تکنولوژی آب-خنک (Water-Cooled)، هوا-خنک (Air-Cooled) و یا خنککاری تبخیری (Evaporatively Cooled) تولید میشوند. چیلرهای آب-خنک از برجهای خنک کن (Cooling Towers) استفاده میکنند که در مقایسه با چیلرهای هوا-خنک باعث بهبود راندمان ترمودینامیکی چیلر میشوند. این به دلیل خروج حرارت در دمای نزدیک به حباب مرطوب هوا، به جای دمای بالاتر و گاهی بسیار بالاتر حباب خشک میباشد. چیلرهای با سرمایش تبخیری دارای راندمان بسیار بالاتری نسبت به چیلرهای هوا-خنک اما پایینتر از چیلرهای آب-خنک هستند.
چیلرهای آب-خنک معمولا برای نصب و کار در محیط داخلی در نظر گرفته شدهاند و توسط یک سیکل آب کندانسور (Condenser) مجزا خنک میشوند و به برجهای خنککنی متصل هستند که حرارت را به اتمسفر میفرستند.
چیلرهای هوا-خنک و چیلرهای با خنککاری تبخیری با هدف نصب و عملیات در فضای باز در نظر گرفته شدهاند. چیلرهای هوا-خنک به طور مستقیم توسط هوای محیط خنک میشوند. هوای محیط به صورت مکانیکی از میان کویل کندانسور گردش میکند و حرارت را به اتمسفر میفرستد. چیلرهای با خنککاری تبخیری نیز به همین صورت کار میکنند، با این تفاوت که یک غبار آب را بر روی کویل کندانسور میپاشند تا به خنککاری کندانسور کمک نمایند. این کار باعث کارآمدتر شدن دستگاه نسبت به دستگاههای هوا-خنک معمولی میشود. با هر کدام از این نوع چیلرهای هوا-خنک و یا با خنککاری تبخیری نیازی به برج خنککنی که در فاصلهی زیاد قرار میگیرد وجود ندارد.
اگر در جایی آب سرد از منابع آب نزدیک قابل دسترس باشد، میتوان از آن به طور مستقیم برای خنککاری، به جای و یا مکمل برجهای خنک کن استفاده کرد.