
تکنولوژی چیلر صنعتی
چیلر صنعتی چیست؟
چیلرهای صنعتی معمولا به صورت سیستمهای کامل پکیج شده شامل یونیت چیلر، کندانسور، ایستگاه پمپ با پمپ سیرکولاسیون، شیر انبساط، سیستم خاموشی بدون جریان و کنترل آب سرد داخلی عرضه میشوند. یک تانک داخلی به حفظ دمای آب سرد کمک میکند و مانع از جهش دمای ناگهانی میشود. همچنین چیلر جهت خنک سازی از فشرده سازی بخار استفاده می کنند.
همچنین میتوانید در ارتباط با اسیدشویی چیلر نیز اطلاعات کسب بفرمایید
چیلرهای صنعتی با مسیر بسته (Closed-Loop)
یک سیال خنککاری تمیز و یا آب تمیز همراه با افزودنیهای نگهدارنده را در شرایط دما و فشار ثابت سیرکوله میکنند تا پایداری و اثربخشی تجهیزات آب-خنک را افزایش دهند. این آب از چیلر به نقطه استفاده و بالعکس جریان مییابد.
چیلرهای صنعتی حلقه باز (Open-Loop)
این چیلر که رواج کمتری دارند، دمای مایع درون یک تانک باز و یا چاهک را با چرخاندن مداوم آب خنککن در آن کنترل میکنند. مایع از مخزن کشیده شده، به چیلر پمپ میشود و به مخزن باز میگردد. یک ترموستات (Thermostat) قابل تنظیم دمای مایع را اندازه میگیرد و آنقدر مسیر چیلر را سیرکوله میکند تا دمای ثابت درون مخزن حفظ شود. اگر تفاوت دمای آب بین ورودی و خروجی بالا باشد، باید از یک تانک آب بزرگ خارجی برای ذخیره آب سرد استفاده شود. در این حالت آب سرد به طور مستقیم از چیلر به محل مصرف نمیرود، بلکه به مخزن آب خارجی میرود که به عنوان نوعی بافر دمایی (Temperature Buffer) عمل میکند. مخزن آب سرد بسیار بزرگتر از حجم آبهای داخلی است. آب از مخزن خارجی به محل مصرف و از آنجا به مخزن (و نه به چیلر) باز میگردد.
یکی از تحولات جدید در چیلرهای آبی صنعتی، استفاده از خنککاری با آب به جای خنککاری با هوا میباشد. در این مورد کندانسور مبرد داغ را با هوای محیط خنک نمیکند، بلکه از آب خنک شده در برج خنک کن (Cooling Tower) استفاده میکند. این کار امکان کاهش انرژی مورد نیاز را تا بیش از 15 درصد فراهم میکند و همچنین اجازه میدهد تا کاهش قابل توجهی در اندازه چیلر به وجود آید که دلیل آن سطح کوچک کندانسورها آبی و عدم وجود فن میباشد. علاوه بر این، عدم وجود فن باعث کاهش قابل توجه سطح سر و صدا نیز میشود.
تفاوت چیلر صنعتی با چیلر تهویه مطبوع
1. در چیلرهای صنعتی صدا و لرزش نسبت به چیلرهای معمولی بیشتر است.
2. چیلر صنعتی مجهز به مخازن ذخیره، پمپ و سیستم کنترلی می باشد در صورتی که چیلر تهویه مطبوع نیازی به این دستگاه ها ندارد.
3. چیلر های صنعتی در تمامی شرایط آب و هوا کار می کنند در صورتی که چیلرهای تهویه مطبوع به دلیل نیاز نبودن به تهویه هوا در زمستان استفاده نمی گردند.
انواع چیلر صنعتی
چیلر های صنعتی بر اساس نوع کندانسور به انواع چیلر هوایی خنک، چیلر آبی خنک، چیلر تبخیری متراکم تقسیم می گردند که این سه نوع چیلر مکانیکی می باشند. البته هر کدام از این نوع چیلرهای صنعتی به چهار دسته دیگر نیز به نام چیلرهای گریز از مرکز، چیلرهای رفت و برگشتی، چیلرهای پیچشی و چیلر جذبی تقسیم می شوند.
مزایای دستگاه چیلر صنعتی
چیلر صنعتی مجهز به مزایای خوبی مانند راندمان بالا، صرفه جویی در مصرف انرژی، قیمت مناسب، قابلیت انعطاف بالا و تاثیر بهینه در تولید آن می باشد.
کاربرد چیلر صنعتی
چیلرهای صنعتی در صنعت های مختلفی مانند فولاد، جوشکاری، ذوب آهن، نفت و پتروشیمی، پلاستیک، کاشی و سرامیک، داروسازی، غذایی و معادن کاربرد دارند.
اجزای تشکیل دهنده چیلر صنعتی
چیلرهای صنعتی مجهز به چهار جز اساسی اواپراتور، کندانسور، کمپرسور و شیر انبساط می باشند.
نگهداری و نصب چیلر صنعتی
پس از خرید چیلر برای این که راندمان دستگاه افزایش یابد نحوه نگهداری صحیح آن بسیار تاثیرگذار است. چیلر صنعتی باید به صورت منظم تعمیر و بازرسی شود تا روغن دستگاه، کویل های کندانسور، شارژ مبرد آب کندانسور چیلر صنعتی تامین بوده و به درستی عمل کند تا دستگاه دچار مشکل نشود. همچنین برای نصب این دستگاه آن را در اتاق ها تجهیزات مکانیکی قرار می دهند تا در هزینه لوله کشی و سایز پمپ ها صرفه جویی شود. البته ممکن است چیلرها بیرون ساختمان نصب نشوند در هر صورت نکته مهمی که باید آن را در نظر بگیرید این که است که فضای کافی برای تعمیر دستگاه وجود داشته باشد.