توان برودتی و توان الکتریکی چیلر
توان برودتی:
اطلاع از توان برودتی دستگاه قبل از خرید چیلر اهمیت بالایی دارد. در واقع به میزان برودت گرفته شده در اوپراتور چیلر توان برودتی میگویند. که معمولا بر حسب تن برودت، (Refrigration Ton)، بی.تی.یو بر ساعت (Btu/hr)، کیلو کالری بر ساعت (Kcal/hr) و یا کیلو وات (Kw) بیان میگردد.
همچنین میتوانید در ارتباط با مزایای چیلر تراکمی نسبت به جذبی نیز اطلاعات کسب بفرمایید
توان الکتریکی:
به معنای میزان توان مصرفی الکتروموتور کمپرسور که معمولا بر حسب کیلو وات (Kw) بیان میشود. از آنجا که در اصطلاح بازار معمولا توان کمپرسور را با اسب بخار(hp) بیان نموده و آنرا معادل تناژ فرض میکنند (بهعنوان مثال گفته میشود کمپرسور 20 تن که منظور همان 20 اسب بخار است) اشتباهاتی بهشرح زیر در این زمینه رخ میدهد.
الف) با تبدیل اسب بخار (hp) به کیلو وات (Kw) تصور میشود که توان مصرفی کمپرسور محاسبه شده که چنین نیست زیرا اولا بیان قدرت کمپرسور بر حسب اسب بخار (hp) به معنی توان خروجی کمپرسور است نه توان ورودی، ثانیا با توجه به راندمان الکتریکی و شرایط کارکرد کمپرسور توان ورودی آب بالطبع متفاوت خواهد بود و یقینا بیشتر از توان خروجی است.
ب) میزان بار برودتی ناشی از کارکرد کمپرسور در چیلر که باید در یک سیکل ترمودینامیکی محاسبه گردد هیچگونه ارتباط عددی با قدرت خروجی کمپرسور بر حسب (hp) نداشته و با تبدیل این قدرت به BTU/hr یا Kw به هیچ وجه نمیتوان توان برودتی سیکل را محاسبه نمود.