loader-img
loader-img-2
تفاوت کولر آبی و کولر گازی در چیست؟

مهمترین تفاوت بین کولر آبی و کولر گازی چیست؟

سوالی که به فکر اکثر مردم در انتخاب نوع کولر می رسد این است که کولر گازی بهتر است یا کولر آبی؟ بنابراین در این مقاله با توضیح کامل به تفاوت این دو می پردازیم:

با توجه به اینکه هوا هر سال به دلایل گرم شدن زمین یا صنعتی شدن شهرها نیاز به کولرها بیشتر بیشتر می شود و به نسبت هر منطقه و آب و هوا فرق دارد بنابراین باید تفاوت بین اینها را بدانیم تا در انتخاب خود اشتباهی رخ ندهد و هزینه های گزافی بابت اینها پرداخت ننمایید.

 

 

کولر آبی

کولر آبی برای محیط های با رطوبت نسبی مانند شهرهای شمالی و جنوبی مناسب نیست زیرا که هوا از لحاظ رطوبت به مرحله‌ی اشباع بسیار نزدیک می‌باشد. بنابراین اگر دقت نمایید خانه‌های قدیمی در مناطق گرم و خشک بیشتر از کولرهای آبی استفاده می نمایند. حتی اگر به پشت بام برخی از این خانه ها بروید با کانال های آن روبرو خواهید شد که قبلا از آن استفاده می نمودند که الان کولر گازی را جایگزین آن نموده اند. تولید سرما در کولرهای آبی با تبخیر قطرات آب آمیخته ‌شده با ذرات هوا صورت می‌گیرد. این نوع کولر برای مناطق دارای آب‌ و هوای خشک بسیار مناسب است اما برای مناطقی مثل شمال و جنوب کشور که شرجی و رطوبت بالایی دارند توصیه نمی‌شود. کولرهای آبی دارای مصرف برق کمتری نسبت به کولر گازی می‌باشند و در برخی موارد نیز قیمت اولیه کمتری دارند. با این‌ حال دارای معایبی هستند که باعث می‌شود تا ما بخواهیم کولر گازی را جایگزین آن‌ کرده و یا اصول بهداشتی و ایمنی را به ‌صورت دقیق در مورد آن‌ها به اجرا درآوریم که مزایا و معایب هر کدام را در پارارگراف های بعدی بیشتر توضیح خواهیم داد.

در این مقاله نیز درباره کلید هوشمند کولر آبی چیست و چه مزایایی دارد؟ بخوانید.

کولر گازی

امروزه کولرهای گازی رایجترین و پرکاربرد ترین کولرهای موجود در کشور می باشند که خرید بیشتری از این کولرها انجام می گیرد که بهترین برندهای موجود در بازار که از نظر قیمت و کارایی بهتر است به ترتیب نام میبریم تا بتوانید در خریدهای خود در نظر بگیرید از جمله؛ وستن ایر(WESTEN AIR)، وست کول(WEST COOL)، سامسونگ(SAMSUNG)، ال جی(LG)، جنرال، هایسنس، اسنوا و... که بیشتر مورد توجه مردم قرار گرفته که هم برای مناطق خشک و هم مرطوب و شرجی مناسب است. کولرهای گازی هوای داخل محیط را به داخل کولر می کشد و آن را خنک کرده و دوباره به محیط بیرونی انتقال می دهد که این باعث کاهش بیماری و ورود ذرات آلوده می شود.

 

انواع کولرهای گازی

 کولر دیواری(اینورتر کم مصرف و R410 معمولی)، کولر ایستاده ، کولر پرتابل و کولر پیستونی که برای مناطق جنوبی و شمالی که دارای آب و هوای شرجی دارند مناسب می باشد و مصرف برق کمتری دارند.

تفاوت کولر آبی با کولر گازی

 

مقایسه کلی بین کولر آبی و کولر گازی:

کولرهای آبی برای مناطق شمالی و جنوبی به دلیل شرجی بودن و رطوبت بالا زیاد توصیه نمی شود و برای مناطق دارای آب و هوای خشک مناسب بوده و مصرف برق کمتری نسبت به کولرگازی دارد البته در صورتی که هزینه در انتخاب شما دارای اهمیت باشد. یکی از مهمترین مشکلات کولر آبی این است که مستقیما در معرض ذرات گرد و غبار و آلودگی هواست و موجب ورود آلودگی و ویروس به محیط داخلی می شود. کولرهای گازی در مناطق شرجی مورد استفاده قرار می گیرند و هوای داخل اتاق را به درون کولر می کشند و موجب می شوند بروز بیماری و ورود آلودگی و ویروس به داخل محوطه به صفر برسد. یکی از مشکلات مهم کولرگازی مصرف برق بالای آن می باشد البته راهکاریی برای کاهش و کنترل این مصرف وجود دارد که در ادامه این مقاله ضرح می دهیم. در هر صورت برای انتخابی درست از هر کدام از کولرها برند و ظرفیت موتور کولر بسیار حائز اهمیت می باشد.

شهرهایی که بیشترین نیاز به کولر به جهت گرمای هوا دارند به ترتیب عبارتند از: تهران، مشهد، شیراز، بندرعباس، بوشهر، اهواز، زاهدان، یزد، قم، مازندران، کرمان.

  

تفاوت کولر آبی و کولر گازی از نظر هزینه

مهمترین مسئله در تفاوت ها و انتخاب ها تفاوت قیمت ها و مصرف انرژی می باشد که در اینجا ما طبق بررسی های انجام داده به این نتیجه رسیدیم که به صورت میانگین کولرهای گازی 50درصد گرونتر از کولرهای آبی می باشد و البته مصرف انرژی که در قبوض ما اعمال می شود و هزینه های جداگانه ای دارد.

 

تفاوت کولر آبی و کولر گازی از نظر مصرف انرژی

کولرهای آبی با مصرف زیاد آب و کولرهای گازی نیز با مصرف زیاد برق در شرایط بحرانی کشور موجب تهدید مصرف انرژی می شود. برای جلوگیری از این مصرف برق توصیه می شود از کولرهای گازی جدید اینورتر و رعایت موارد اصولی مصرف انرژی را پایین تر آورد. برای مصرف آب زیاد نیز با سرویس به موقع، گذاشتن سایه بان، رسوب زدایی، تعویض پوشال و موارد دیگر از مصرف زیاد جلوگیری کرد.

 

تفاوت کولر آبی و کولر گازی از نظر هوای پاک

کولرهای گازی فضای بیرون از محیط خنک کننده را به سبب تولید گازهای خود آلوده می کنند، اما هوایی پاک را ایجاد می‌کنند. این مسئله در شهرهای بزرگ که آلودگی بالایی دارند مثل تهران، تبری، اهواز، مشهد مسئله مهمی است.
و اما کولرهای آبی با کشیدن هوای بیرون به داخل همراه خود آلودگی‌ها و ذرات معلق را نیز می‌آورند. همچنین به دلیل مرطوب بودن پوشال‌ها، فضای مناسب برای رشد و تکثیر قارچ‌ها ایجاد می‌شود، که می توان با تعویض به ‌موقع پوشال‌ها از این آلودگی جلوگیری کرد. البته هم‌ اکنون انواع کولرهای آبی سلولزی نیز در بازار وجود دارند که مانع ورود آلودگی‌ها به فضای درون محیط می‌شوند. درعین ‌حال هرکدام مزایا و معایب خود را دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

 

مزایا و معایب کولر های آبی و کولرهای گازی:

در کل ما دو نوع کولر داریم؛ کولر آبی و کولر گازی. هر کدام به نسبت محیط و نیاز به کار گرفته می شود که هر دو نیز مزایا و معایبی دارد و باید در انتخاب و خرید به کار گرفته شود که در ادامه توضیح بیشتری خواهیم داد.

 

مزایا و معایب کولرهای آبی

این نوع کولرها بیشتر در مناطق با آب و هوای خشک سازگار هستند و در محیط بیرون قرار می گیرند ولی خب یکسری مزایا و معایبی دارد که عبارتند از؛

مزایای کولر آبی : 
  • راه اندازی و نصب و نگهداری بسیار آسان و مقرون به صرفه است.
  • به هیچ ابزار عایق کاری خاصی نیاز نداریم و قطعات ارزان و قابل دسترس هستند.
  • به محیط زیست هیچ آسیبی نمی زند و محیط را مرطوب می کند.
  • مصرف انرژی بسیار پایین نسبت به کولر گازی.
  • به دلیل تولید داخلی لوازم یدکی به راحتی در دسترس هستند.
  • برای شهر هایی با آب و هوای خشک بسیار مناسب می باشد.
معایب کولر آبی:
  • در استفاده های بیشتر نیاز به مصرف آب زیادی دارد که به دلیل کمبود آب و خشکسالی از معایب محسوب می شود.
  • به دلیل ورود ذرات و گرد و غبار از طریق این کولر به داخل خانه یا محل کار باعث بروز بیماری های تنفسی می شود.
  • در صورت تاخیر در تعویض پوشال باعث به وجود آمدن قارچ و بوی نامطبوع در محیط می شود
  • به دلیل قرار گرفتن در محیط بیرون و قرار گرفتن آب داخل آن امکان زنگ زدگی و خوردگی بیشتر است.
  • برای مناطقی که دمای هئا بیشتر از 20درجه است مناسب نیست زیرا باعث شرجی شدن هوا می شود.
  • میزان خنک کنندگی محدود به دلیل استفاده از هوای محیط زیرا اگر دمای محیط بیشتر باشد سرمایش مورد نظر حاصل نمی شود.

 

مزایا و معایب کولرهای گازی

کولرهای گازی با توجه به تکنولوژی به کار رفته باعث شده که این کولر محدود به منطقه یا محل زندگی نباشد یعنی هم در مناطق خشک هم در مناطق مرطوب به راحتی می توانیم استفاده نماییم. هرچند مزایا و معایب خودش را دارد که در ادامه بیشتر تفکیک می کنیم تا به راحتی به مزایا و معایب آن پی ببرید.

مزایای کولر گازی:
  • به دلیل داشتن فیلترهای مخصوص آب و هوای سالم و تصویه شده تری را ایجاد می کند.
  • با استفاده از این نوع کولرها می توانیم هر بخش از محیط را به راحتی خنک کنیم و این باعث کاهش مصرف انرژی نیز می شود.
  • مدت زمان خنک کنندگی محیط بسیار سریع است زیرا سریع بعد از روشن شدن محیط را خک می کند.
  • این نوع کولرها بدون صدا و بدون کانال کشی بوده و به راحتی راه اندازی می شود.
  • در تمامی شرایط رطوبتی قابل بهره برداری بوده و به بدون وابستگی به دمای خارج از محیط خنک می کند.
  • بسیار بهداشتی بوده و نیازی به مصرف آب ندارد و صدای زیادی نیز ندارد.
  • معایب کولر گازی:
  • هزینه سرویس و نگهداری بالایی دارد.
  • قیمت بالایی نسبت به کولر آبی دارد.
  • مصرف برق بالایی دارد که بیشتر مورد توجه قرار می گیرد.

 

راه های کاهش هزینه انرژی مصرفی در کولرهای گازی

با توجه به اینکه طرفداران کولر گازی بیشتر می باشد ولی به دلیل مصرف برق زیاد تا حدودی نگران کننده است که با رعایت این موارد می توانید مصرف برق خود را کنترل و کاهش دهید.

  1. ابتدا باید از اتلاف انرژی آن جلوگیری کنیم با بستن درب و پنجره ها تا از هدر رفتن سرمای تولید شده جلوگیری شود.
  2. موتور کولر گازی را در حتما در سایه و مسیر باد نصب نمایید زیرا باعث افزایش بازدهی و کاهش مصرف برق می گردد.
  3. به جهت افزایش قدرت انتقال باد کولر و تولید سرمای مطلوب فیلترهای پانل را هر هفته درآورده و بشورید و سپس خشک کرده و دوباره نصب نمایید.
  4. درجه کولر را بین 20 تا 25 تنظیم نمایید تا عملکرد خوبی داشته باشد و موتور زیاد تحت فشار درجه و حرارت قرار نگیرد.
  5. هر سال کولر گازی خود را قبل از اینکه ایراد فنی پیدا نموده و مصرف انرژی خود را افزایش دهد توسط واحد های سرویس دهی انجام دهید.
  6. سعی کنید همزمان که کولر روشن است از وسایل گرمازا از جمله اجاق گاز و سماور برقی و ... که باعث افزایش گرمای محیط می شود استفاده ننمایید.
  7. قبل از خرید باید توسط کارشناس به نسبت فضا و محاسبه محیط کولر مورد نظر پیشنهاد و نصب گردد زیرا در برخی موارد کولر متناسب با نیاز محیط انتخاب نمی شود که باعث اطلاف انرژی و هزینه ها می شود.

 

آمار مصرف انرژی کولر گازی و کولر آبی:

طبق پیش‌بینی‌ها گفته شده متأسفانه در اکثر شهرهای کشور ما در 10 الی 20 سال آینده دچار بحران شدید کم‌آبی خواهند شد. مسلماً این بحران یکی از سخت‌ترین دوران‌های زندگی در این کشور را رقم خواهد زد زیرا نه تنها هزینه تصفیه و انتقال آب بسیار زیاد است، بلکه مناطق مرکزی ایران از هر طرف با منابع آب فاصله زیادی دارند. هر کولر آبی بسته به ظرفیت آن به طور متوسط بین 30 تا 45 لیتر آب در ساعت مصرف می‌کند (یعنی در شبانه‌روز مقداری تقریباً معادل 700 لیتر). به بیانی ساده، واحدی مسکونی با مساحت 150 تا 170 متر با کولر 7000 CFM تقریباً 800 لیتر آب را در طی شبانه‌روز تبخیر می‌کند. به همین علت است که کولرهای گازی امروزه طرفداران زیادی پیدا کرده‌اند. کولر گازی در صنعت تهویه و تبرید از جایگاه خاصی برخوردار است.

 

نتیجه گیری:

هر دو برای خنک سازی محیط به کار می رود. ولی خب کولرهای آبی با تبخیر رطوبت و تبدیل گرمای محسوس محیط به گرمای نهان، دمای محیط را کاهش می‌دهند ولی اساس کار کولر گازی به این صورت است که وجود مبرد با دمای پایین در لوله‌های اوپراتور (یونیت داخلی) و مکش هوای گرم محیط به وسیله فن و گذر این هوا از بین لوله‌های اوپراتور سبب سرمایش هوای محیط می‌شود و گرمای دفع شده‌ی محیط توسط مبرد جذب شده و این گرما طی سیکلی از کندانسور به محیط خارج دفع می‌شود.

حالا کولر آبی بخریم یا کولر گازی؟ با توجه به اینکه ما تفاوت هر دو را برای شما بیان نمودیم انتخاب را برعهده خودتان میگذاریم تا نسبت به منطقه، هزینه و... انتخاب و خرید خود را انجام دهید. پس برای مشاهده انواع کولرهای گازی و کولرهای آبی به بخش فروشگاه ما مراجعه نموده و اطلاعات بیشتری درباره نوع دستگاه ها، برندها، قیمت، کیفیت، مصرف برق یا آب، هزینه‌های سرویس و نگهداری و… به دست آورید و به راحتی خرید نمایید.

 

دیدگاه شما

2020 © Copyright - almaatech.ir