loader-img
loader-img-2
انواع اواپراتور

اواپراتور چیست؟

اواپراتور در حقیقت یک مبدل حرارتی است که در اثر تبخیر ماده مبرد در داخل آن حرارت از محیط سرد می‌گیرد. اواپراتورها (Evaporators) می‌توانند مبدل حرارتی پلیتی (Plate Type Evaporator) و یا مبدل حرارتی پوسته و لوله (Shell And Tube Type Evaporator) باشند. اواپراتور یک مبدل حرارتی (Heat Exchanger) است که امکان انتقال انرژی حرارتی جریان آب به گاز مبرد را فراهم می‌کند. در طول تغییر حالت مایع باقی مانده به گاز، مبرد بدون تغییر دما مقدار زیادی حرارت را جذب می‌کند.


در این مقاله بخوانید: دستگاه زنت چیست؟

 

انواع اواپراتور:

1- اواپراتور های پوسته و لوله ای
2- اواپراتور صفحه‌ای
3- اواپراتور هوایی 

 

1- اواپراتور پوسته و لوله ای:

اواپراتور پوسته و لوله که به آن اواپراتور آبی (مرطوب) نیز می گویند. به گونه ای است که داخل یک پوسته قرار می گیرد و سیال مایع از درون لوله ها یا هر سیال دیگری از داخل پوسته حرکت کرده و بعد از گرفتن حرارت کم کم از حالت مایع به حالت گاز تغییر داده می شود. در این حالت دمای سیال اطراف لوله ها کاهش می یابد. از کاربرد های این اواپراتور میتوان به صنعت سرماسازی، صنایع غذایی و شیمیایی اشاره نمود. همچنین مجهز به مزایایی مانند ابعاد کوچک، راندمان بالا، ظرفیت بالا، قیمت مناسب می باشد.

 

اواپراتور پوسته و لوله

 

2- اواپراتورهای صفحه‌ای:

اواپراتور صفحه ای در انواع مختلف ساخته می‌شود و از دو صفحه فلزی ساده یا فرمدار تشکیل شده که به هم متصل هستند و ماده مبرد بین دو صفحه و از داخل شیارها عبور می‌کند.
این نوع اواپراتورها بیش‌تر در دستگاه‌های سرد کننده خانگی استفاده می‌شوند و از مزایای آن راحتی در تمیز کردن آن، اقتصادی بودن تولید و آسان بودن فرم گیری آن‌ها می‌باشد.
همچنین این نوع اواپراتور را می‌توان به عنوان دیوارهای داخلی فریزرها در سردخانه‌ها، کابینت بستنی و دستگاه‌های نوشابه سردکن مشابه به کار برد.

 

اواپراتور صفحه ای

 

3- اواپراتور هوایی:

اواپراتور هوایی که به آن اواپراتور خشک یا فن دار نیز می گویند. سیال مایع را از داخل لوله ای پر پیچ عبور می دهدو از اطراف لوله هوا به وسیه فن جریال پیدا می کند به همین دلیل به آن اواپراتور هوایی (فن دار یا خشک) می گویند.

 

اواپراتور هوایی

 

تفاوت اواپراتور و کندانسور:

اواپراتور دستگاهی است سیال های مختلف را تبخیر می کند. بیشترین کاربرد آن در تهویه مطبوع می باشد. اما کندانسور وظیفه خنک کردن سیال و تبدیل بخار به مایع را داراست. 

 

دیدگاه شما

2020 © Copyright - almaatech.ir