آشنایی با چیلر تراکمی دورانی
چیلر تراکمی دورانی
در این مقاله قصد داریم با دستگاههای چیلر تراکمی دورانی آشنا شویم. دستگاهی که زیرشاخهای از چیلر تراکمی هوایی است و کاربرد آن نیز در کشور ما رو به افزایش است. چیلرهای تراکمی دورانی نوع اسکرو (Screw) نسل جدیدی از چیلرهای تراکمی هستند و کاربرد آنها در صنعت تهویه مطبوع است. در این چیلرها از کمپرسورهای اسکرو ساخت کمپانیهای اروپا و آمریکایی استفاده میشود. تکنولوژی ساخت و نوع خاص کمپرسورهای این دستگاهها که از نوع مارپیچی میباشد امکانات ویژهای را نسبت به چیلرهای تراکمی نوع معمول به وجود آورده است. از جمله این امکانات میتوان به هوشمند بودن چیلر در زیر بار رفتن اشاره کرد به اینگونه که برحسب برودت موردنیاز دستگاه زیر بار میرود که این موضوع باعث میشود اولاً میزان مصرف دستگاه بهینه باشد و دوما استهلاک دستگاه بسیار کمتر شود، چراکه نیاز نیست دستگاه همواره مشغول کار باشد و فقط در موارد نیاز به کار میافتد. برای یادگیری درباره نحوه کارکرد ترموستات چیلر مقاله نحوه عملکرد ترموستات مرحله ای چیلر را مطالعه نمایید.
مزایای چیلرهای اسکرو
1- عمر مفید بسیار بیشتر نسبت به سایر چیلرهای تراکمی و نیاز به تعمیرات کمتر. در صورت نیاز به تعمیرات، تعمیر این قسم از چیلر بسیار سادهتر از سایر انواع چیلر است همچنین تمام قطعات آن بهصورت جداگانه قابل تعویض است.
2- امکان کنترل ظرفیت دقیق و پیوسته و همچنین هزینههای نگهداری بسیار کمتر نسبت به انواع دیگر چیلرهای تراکمی
3- کم شدن آمپراژ راهاندازی چیلر به دلیل استارت بدون بار کمپرسور و کاهش ضربههای وارده به شبکه تأمین برق که موجب کاهش هزینههای مربوط به برق میشود.
4- راندمان بالا نسبت به چیلرهای تراکمی با کمپرسور رفت و برگشتی و همچنین نسبت به چیلرهای جذبی
5- کاهش مصرف انرژی در هنگام کنترل ظرفیت
6- بسیار کمصدا و با لرزش کمتر بودن نسبت به چیلرهای تراکمی رفت و برگشتی که همین مورد سبب میشود استهلاک دستگاه کمتر بوده و همچنین آلودگی صوتی محل کار بسیار کمتر شود.
7- مجهز به کلیه سیستمهای حفاظتی از قبیل درایر (خشککن)، ترموستات آنتی فریز (ضد یخ)، کنترل فشار بالا و پایین، سیستم برگشت روغن و مواردی دیگر.
8- امکان بهکارگیری تجهیزات کنترلی مدرن (PLC) که کنترلکنندههایی مدرن و قابلبرنامهریزی هستند.